Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Αυτές οι Ευρωεκλογές θα ενισχύσουν τις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη

Orban (Ουγγαρία): Αυτές οι Ευρωεκλογές θα ενισχύσουν τις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη
Ο Orban υποστήριξε πως το κόμμα του Fidesz ανήκει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα παρά τη διαγραφή του τον περασμένο Μάρτιο
Την εκτίμησή του ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ενισχύσουν τις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban.
Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ούγγρος πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους στα αγγλικά εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα υπάρξει μετατόπιση στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση»
«Απορρίπτουμε τη μετανάστευση και θέλουμε να δούμε ηγέτες σε θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απορρίπτουν κι αυτοί τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται. Θέλουμε ηγέτες, που θα θέλουν να την σταματήσουν και να μην το διαχειριστούν» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Orban, το κόμμα Fidesz του οποίου αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αρνήθηκε να πει εάν θα συμμετάσχει στη νέα συμμαχία που προωθεί ο αντιπρόεδρος της Ιταλίας Matteo Salvini μετά τις Ευρωεκλογές στόχος της οποίας είναι η συσπείρωση των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.
Ωστόσο ο Orban τόνισε ότι «το ζήτημα της μετανάστευσης και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό θα αλλάξει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ψηφοφορία και οι παραδοσιακές κοινοβουλευτικές ομάδες δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον».
Όπως εκτιμά το Reuters, τα παραδοσιακά φιλοευρωπαικά κόμματα αναμένεται να χάσουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους σε αυτές τις ευρωεκλογές ενώ αναμένεταινα ενισχυθούν σημαντικά τα εθνικιστικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που θα προκαλέσει πολλά εμπόδια στην λήψη σημαντικών αποφάσεων σε θέματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτική.
Ο Orban ωστόσο υπογράμμισε πως το κόμμα του το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, τον κύριο κεντροδεξιό όμιλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ωστόσο εχει διαγράψει το ακροδεξιό κόμμα από τον Μάρτιο.
«Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή στα βασικά θέματα στρατηγικής»
Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 17:00 τοπική ώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης