Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωεκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες σε Γερμανία και Γαλλία - Κρίσιμη η μάχη για Macron - Le Pen

Ευρωεκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες σε Γερμανία και Γαλλία - Κρίσιμη η μάχη για Macron - Le Pen
Στη Γαλλία σκληρή θα είναι η μάχη του προέδρου Macron με την επικεφαλής των ακροδεξιών Marine Le Pen η οποία εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
Άνοιξαν (9:00 ώρα Ελλάδος) οι κάλπες σε Γαλλία και Γερμανία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη Γερμανία, οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα exit polls θα δημοσιευθούν στις 8.30 το βράδυ. Το κυβερνών CDU-CSU εκτιμάται ότι θα εμφανίσει μείωση των ποσοστών του, ενώ ακόμη μεγαλύτερες απώλειες αναμένονται για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Στη Γαλλία, ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη σκληρή μάχη του προέδρου Macron με την επικεφαλής των ακροδεξιών Marine Le Pen η οποία εμφανίζεται να προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μια ενδεχόμενη επικράτηση των ακροδεξιών στη Γαλλία θα αποτελεί ένα μεγάλο μήνυμα για την Ευρώπη η οποία σε αυτές τις ευρωεκλογές βρίσκεται αντιμέτωπη όσο ποτέ στο παρελθόν με την άνοδο ακραίων και λαϊκιστικών πολιτικών θέσεων
Σήμερα, Κυριακή (26/5), ψηφίζουν οι πολίτες 21 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διεξαχθεί οι εκλογικές διαδικασίες και των υπόλοιπων επτά ευρωπαϊκών κρατών όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία η Τσεχία, η Σλοβακία και η Μάλτα .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης