Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ευάλωτο το Γιουάν στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ, Κίνας - Συνεχίζεται η πτωτική του πορεία έναντι του δολαρίου

Κίνα: Ευάλωτο το Γιουάν στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ, Κίνας - Συνεχίζεται η πτωτική του πορεία έναντι του δολαρίου
Το Πεκίνο προσπαθεί να είναι προσεκτικό με τα χρήματα που βγάινουν εκτός Κίνας για την αγορά ακινήτων που θεωρείται η μεγαλύτερη φούσκα παγκοσμίως 
Απροετοίμαστος εμφανίζεται ο τραπεζικός και ασφαλιστικός ρυθμιστικός φορέας της Κίνας για τη συνεχιζόμενη πτώση του Γιουάν προειδοποιώντας όσους προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από το εθνικό νόμισμα ότι θα υποστούν «σοβαρές απώλειες» εάν στοιχηματίσουν έναντι του νομίσματος.
Το Γουάν έχει χάσει πάνω από το 2,5% της αξίας του έναντι του δολαρίου μετά τον εμπορικό πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα όπου η διαμάχη έχει εντατικοποιηθεί.
Το Γουάν έκλεισε χθες Παρασκευή ιδιαίτερα εξασθενημένο με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Αρχών της Κίνας (CBIRC) Xiao Yuanqi, να δηλώνει ότι «η βραχυπρόθεσμη διακύμανση της ισοτιμίας του Γιουάν είναι φυσιολογική, αλλά μακροπρόθεσμα, τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας δεν θα επιτρέπουν τη συνέχιση της υποτίμησή του».
Ο Xiao υποστήριξε ότι το Πεκίνο θα πρέπει να ελέγξει τις μετακινήσεις κεφαλαίων εντός κι εκτός Κίνας καθώς τεράστια ποσά φεύγουν εκτός Κίνας στο εξωτερικό για την αγορά ακινήτων.
«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τα χρήματα που μετακινούνται προς τη μεγαλύτερη παγκοσμίως φούσκα των ακινήτων, ώστε να αποφύγουμε αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του τομέα αυτού ο οποίος είναι καθοριστικός για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης