Με άνοδο 1% έκλεισε το πετρέλαιο, αλλά με 7% εβδομαδιαία πτώση – Στα 58,6 δολ. το αργό, στα 68,4 δολ. το Brent

Με άνοδο 1% έκλεισε το πετρέλαιο, αλλά με 7% εβδομαδιαία πτώση – Στα 58,6 δολ. το αργό, στα 68,4 δολ. το Brent
Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, αλλά με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2019
Ανοδικά έκλεισε την τρέχουσα εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός», μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση εντός του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό έκλεισε με κέρδη 1,2% στη Νέα Υόρκη, στα 58,6 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 68,4 δολάρια ανά βαρέλι (+1%) -στη Νέα Υόρκη.
Για το σύνολο της εβδομάδας, ωστόσο, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν κατά 6,8%, η υψηλότερη υποχώρηση για το 2019.
Θετικά επίδρασε η νέα μείωση -για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα- στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ -όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Συγεκριμένα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά πέντε, στις 797.
Από την άλλη, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία, στις 186.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά τέσσερις, στις 983.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων.
«Παραμένουν πολλοί κίνδυνοι εφοδιασμού, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ συνεχίζονται, γεγονός που θα μπορούσε να γίνει αποδιοργανωικό», ανέφερε σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές του ΟΠΕΚ, στον οποία είναι μέλη και οι δύο χώρες.
Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δε φαίνεται ικανή να αντιστρέψει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του 2019.
Από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies τόνισε ότι «οι ανησυχίες για το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνας κυριαρχούν στους τίτλους», καθώς οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών έχουν «παγώσει» τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS