Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΕΕ μετά την παραίτηση May στη Βρετανία

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΕΕ μετά την παραίτηση May στη Βρετανία
Tο Kρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit
Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε την παραίτηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, επισημαίνοντας ωστόσο μέσω του εκπροσώπου του, του D. Peskov ότι η ίδια υπήρξε πρωθυπουργός σε μια περίπλοκη περίοδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας, στη διάρκεια της οποίας είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς κάποια ορόσημα που να συνέβαλαν στην ανάπτυξη τους.
«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ επακριβώς κάποια ορόσημα που να συνέβαλαν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας.
Το αντίθετο θα έλεγα, η πρωθυπουργία της κυρίας May συνέπεσε με μια εξαιρετικά περίπλοκη περίοδο στις διμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε πώς αξιολογεί τον ρόλο της Μέι στις ρώσο-βρετανικές σχέσεις.
Όταν ρωτήθηκε πως σχολιάζει την πρόθεση της να παραιτηθεί, ο Pescov παραδέχθηκε ότι προς το παρόν δεν είναι έτοιμος να σχολιάσει, αλλά επισήμανε ότι το Kρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit.
«Όχι, δεν είμαι έτοιμος να σχολιάσω» παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ήδη κάποια αντίδραση στην παραίτηση της Μέι, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit.
«Αναμφισβήτητα παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή στο σύνολό τους τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν και την ίδια τη Βρετανία και την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Pescov και προσέθεσε: «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά όλες αυτές τις εξελίξεις, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο κύριος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μας και ως εκ τούτου ενδιαφερόμαστε να έχουμε ένα προβλέψιμο, σταθερό και αναπτυσσόμενο εταίρο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης