Διεθνή

Η χειρότερη συνεδρίαση του 2019 για το πετρέλαιο – Βαριές απώλειες άνω του 5% για αργό και Brent

Η χειρότερη συνεδρίαση του 2019 για το πετρέλαιο – Βαριές απώλειες άνω του 5% για αργό και Brent
Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο 
Τη χειρότερη συνεδρίαση για το τρέχον έτος κατέγραψε σήμερα (23/5) το πετρέλαιο, με τα futures αργού και Brent να καταγράφουν «ελεύθερη πτώση», εν μέσω σημαντικής αβεβαιότητας από τις εμπορικές διαμάχες ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέρρευσαν κατά 5,7% για να κλείσουν -στη Νέα Υόρκη- στα 57,9 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ παρόμοια πτώση κατέγραψε και το Brent στο Λονδίνο, στα 60,6 δολάρια.
Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις από την 12η Μαρτίου 2019, επισημαίνεται.
Αρνητικά συνέβαλαν και τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 600 χιλ. βαρέλια.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες είχα επίσης σημαντική άνοδο των αποθεμάτων, και συγκεκριμένα κατά 5,4 εκατ. βαρέλια.
«Τα αυξανόμενα αποθέματα και η επιβράδυνση στη ζήτηση προϊόντων θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι θα δούμε περαιτέρω πιέσεις στις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Ωστόσο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι η πτώση στις τιμές ήταν περιορισμένη, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, καθώς και λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης