Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οφέλη για την αμερικανική οικονομία από την άρση των δασμών σε Καναδά - Μεξικό

Moody’s: Οφέλη για την αμερικανική οικονομία από την άρση των δασμών σε Καναδά - Μεξικό
Το σχόλιο της Moody’s για τους δασμούς των ΗΠΑ σε Καναδά - Μεξικό 
H απόφαση της Ουάσιγκτον (στις 17/5) να άρει τους δασμούς -επηρέαζαν συναλλαγές 16 δισεκ. δολαρίων ετησίως- που είχαν επιβληθεί στο εμπόριο αλουμινίου και χάλυβα με τον Καναδά (Aaa, σταθερό outlοok) και το Μεξικό (A3, σταθερό outlοok), θα λειτουργήσει υπέρ της αμερικανικής οικονομίας (Aaa, σταθερό outlοok), αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η απόφαση είναι θετική για τους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τα μέταλλα στις ΗΠΑ, ενώ θα μειώσει τις πιέσεις στη γεωργία και τη μεταποίηση τροφίμων.
Οι εξελίξεις αυτές θα υποστηρίξουν επίσης τη διαδικασία επικύρωσης της νέας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, που θα αντικαταστήσει τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (NAFTA).
Βέβαια, η κατάργηση των δασμών για τον Καναδά και το Μεξικό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αμερικανικές εισαγωγές, πιέζοντας τις εγχώριες τιμές χάλυβα, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά κατά τον τελευταίο αριθμό μηνών.
Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί θα επηρεαστούν αρνητικά.
«Το μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα θα είναι για τον βαρύ μεταποιητικό κλάδο, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος στην αύξηση του κόστους των εισροών.
Τα τιμολόγια συμπιέζουν τα περιθώρια μιας ευρείας γκάμας Αμερικανών κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής, των μεταφορών, των βαρέων μηχανημάτων, των χημικών, του ιατρικού εξοπλισμού, της διύλισης πετρελαίου και της κατασκευής.
Οι τομείς της μεταποίησης αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της συνολικής απασχόλησης στις ΗΠΑ το 2018, υπερβαίνοντας κατά πολύ την απασχόληση στους τομείς παραγωγής χάλυβα και αλουμινίου, οι οποίοι ανήλθαν στο 0,3% της συνολικής απασχόλησης για την ίδια περίοδο. (…)
Οι αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και από τους δύο εμπορικούς εταίρους ανήλθαν σε 9,1 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2018 και αντιπροσώπευαν το 30% του χάλυβα που εισήχθη στις ΗΠΑ, έναντι 8,8 εκατομμυρίων τόνων και το 26% των εισαγωγών το 2017, πριν από την εφαρμογή των τιμολογίων», σχολιάζεται.

Εικόνα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης