Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμπρή εξαίρεση στην Ευρώπη των τειχών και της μισαλλοδοξίας

Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμπρή εξαίρεση στην Ευρώπη των τειχών και της μισαλλοδοξίας
Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι πώς θα διαχειριστεί η Ευρώπη το μεταναστευτικό, ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή, διαχωρίζοντάς το από το προσφυγικό ρεύμα
Τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.
«Δεν είναι το μεταναστευτικό αλλά η εργαλειοποίησή του μέσα στις συνθήκες της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, το έδαφος όπου ανθεί ο ακροδεξιός λόγος στην Ευρώπη» ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Στις χώρες που σχηματίστηκαν ακροδεξιές κυβερνήσεις με κόμματα που κέρδισαν λόγω της αντιμεταναστευτικής ατζέντας τους, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ψηφίσουν αντεργατικούς νόμους που καταργούν δικαιώματα κατοχυρωμένα με αγώνες, που τα θεωρούσαμε δεδομένα πια, όπως το οκτάωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι πώς θα διαχειριστεί η Ευρώπη το μεταναστευτικό, ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή, διαχωρίζοντάς το από το προσφυγικό ρεύμα, όπου «η Ελλάδα είναι η λαμπρή εξαίρεση και αυτό λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας είπε πως «είναι στη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ακόμα έχουμε καθημερινές ροές, που όμως είναι ελάχιστες σε σχέση με τις χιλιάδες που έφθαναν καθημερινά την εποχή της μεγάλης προσφυγικής κρίσης.
Πρέπει να θεσπιστεί το ευρωπαϊκό άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά, άλλωστε οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται στην Ευρώπη».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις ρατσιστικές εκδηλώσεις που έχουν παρατηρηθεί ανά την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας σθεναρά υποστήριξε ότι είναι ελάχιστες και παροδικές, αλλά δυστυχώς οι προβολείς της δημοσιότητας επικεντρώνονται εκεί.
«Όλα τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο, τα προγράμματα ένταξης προχωρούν, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης