Διεθνή

Περαιτέρω πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,93% και τα 70,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Περαιτέρω πτώση καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,93% και τα 70,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,88 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (23/5) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,88% στα 60,88 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή μάλισταπ ου οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 600 χιλ. βαρέλια.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες είχα επίσης σημαντική άνοδο των αποθεμάτων, και συγκεκριμένα κατά 5,4 εκατ. βαρέλια.
«Τα αυξανόμενα αποθέματα και η επιβράδυνση στη ζήτση προϊόντων θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι θα δούμε περαιτέρω πιέσεις στις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Ωστόσο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι η πτώση στις τιμές ήταν περιορισμένη, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, καθώς και λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης