Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σπατάλες στον δήμο Κωνσταντινούπολης καταγγέλλει ο Ekrem Imamoglu

Τουρκία: Σπατάλες στον δήμο Κωνσταντινούπολης καταγγέλλει ο Ekrem Imamoglu
Αλόγιστες δαπάνες στον δήμο Κωνσταντινούπολης κατήγγειλε ο Imamoglu
Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δαπάνησε 80 εκατ. λίρες (περίπου 12 εκατ. ευρώ) μέσα σε μια τριετία για μια ιστοσελίδα του δήμου της Κωνσταντινούπολης, κατήγγειλε ο έκπτωτος δήμαρχος της πόλης.
Ο Ekrem Imamoglu του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έμεινε μόλις για τρεις εβδομάδες στη θέση του, καθώς τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου ακυρώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, μετά την προσφυγή του AKP. Ενόψει της επανάληψης των εκλογών ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προσπαθεί να παρουσιάσει τη διασπάθιση, όπως υποστηρίζει, δισεκατομμυρίων λιρών στον δήμο.
Τα τελευταία 25 χρόνια το AKP (και τα ισλαμιστικά κόμματα από τα οποία προήλθε) ήλεγχαν τον δήμο της Κωνσταντινούπολης που είχε ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 3,6 δισεκ. ευρώ.
«Ογδόντα εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν στον ιστότοπο του δήμου μέσα σε τρία χρόνια», είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ισοτόπους για όλους τους δήμους της Τουρκίας», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του AKP δεν απάντησε στους ισχυρισμούς του κ. Imamoglu, στη δική του συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
Ο κ. Imamoglu υποστήριξε ότι στις 18 ημέρες που παρέμεινε δήμαρχος πρόλαβε να κάνει περικοπές και δεσμεύτηκε ότι θα αναδιαρθρώσει το σύστημα από το οποίο, όπως είπε, επωφελούνταν μόνο οι λίγοι.
«Θα αλλάξουμε αυτό το σύστημα της σπατάλης τελείως.
Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας ανθρώπων», συνέχισε, χωρίς να διευκρινίσει ποιον κατηγορεί.
Από το 2014 το χρέος του δήμου αυξήθηκε κατά 4,5 φορές, φτάνοντας τα 27 δισεκ. λίρες, ενώ το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού του 25πλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 4 δισεκ. λίρες.
Αν γινόταν σωστή διαχείριση, είπε ο κ. Imamoglu, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 5 δισεκ. λίρες και να δαπανηθούν σε κατοικίες.
Υποσχέθηκε επίσης ότι ο ίδιος θα επενδύσει χρήματα στην εκπαίδευση, στην υποστήριξη των φτωχότερων νοικοκυριών και στη δημιουργία χώρων πρασίνου.
«Μην χάνετε την ελπίδα, θα κερδίσουμε και πάλι αυτές τις εκλογές, άλλη μια φορά, μην εγκαταλείπετε», κατέληξε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης