Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,1% για τον χρυσό εν αναμονή πρακτικών Fed - Στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,1% για τον χρυσό εν αναμονή πρακτικών Fed - Στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1 δολ. ή 0,1%, στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (22/5/2019) ο χρυσός, εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αύξησε υπερβολικά τα επιτόκια κατά το προηγούμενο έτος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι στη σωστή θέση, δεδομένης της ισχυρής οικονομίας και των «ουσιαστικά ανύπαρκτων» πληθωριστικών πιέσεων.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρακολουθώντας με προσοχή τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και στο Brexit.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, μετριάζοντας τις ελπίδες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας σύντομα.
Χθες (21/5) ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ, Cui Tiankai, δήλωσε ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή» ώστε να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί νέος γύρος συνομιλιών.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1 δολ. ή 0,1%, στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- σημείωνε οριακή μεταβολή στις 98,1 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,1%, στο 1,269 δολ., εν μέσω του αδιεξόδου στο Brexit.
Χθες, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ανέφερε 10 προτάσεις για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σχετικά με το Brexit, ενώ άφησε ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η χθεσινή παρουσίαση από την πρωθυπουργό της «νέας συμφωνίας της για το Brexit» έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία μελών της κυβέρνησης και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, ενισχύοντας τα σενάρια που τους θέλουν να οργανώνουν συντονισμένες κινήσεις για να επισπεύσουν την άμεση απομάκρυνσή της.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης