Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν κάνω συγκαλύψεις - Pelosi: Προσεύχομαι για τον πρόεδρο, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ

Trump: Δεν κάνω συγκαλύψεις - Pelosi: Προσεύχομαι για τον πρόεδρο, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ
Τις κατηγορίες της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη», αντέκρουσε οργισμένος o Donald Trump
Τις κατηγορίες της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, ότι έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller, αντέκρουσε οργισμένος o Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έπειτα από την κατάρρευση μιας συνάντησης με τους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο.
«Δεν κάνω συγκαλύψεις», απάντησε οργισμένος ο Trump στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες «ψεύτικων» ερευνών που επιδιώκει το Κονγκρέσο δεν μπορεί να εργαστεί με τους Δημοκρατικούς σε μεγάλες προτάσεις υποδομών.
Η Pelosi, ο Chuck Schumer, ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία, και άλλα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου, επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον Trump στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη των υποδομών.
«Μπήκα στην αίθουσα και είπα στον γερουσιαστή (Chuck) Schumer, στην πρόεδρο Pelosi, θέλω να μιλήσω για έργα υποδομών.
Θέλω να το κάνω περισσότερο από όσο θέλετε εσείς.
Θα ήμουν πολύ καλός σε αυτό - αυτό είναι που κάνω.
Αλλά ξέρετε τι; Δεν μπορείτε να το κάνετε κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Γι’ αυτό τελειώστε με αυτές τις ψεύτικες έρευνες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή οι Δημοκρατικοί βουλευτές συζήτησαν την πιθανότητα κατάθεσης μομφής εναντίον του πριν την προγραμματισμένη τους συνάντηση.
«Για κάποιο λόγο, ίσως ήταν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης από την μεριά του, ότι δεν μπορούσε στην πραγματικότητα να... να φτάσει στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε», είπε η Pelosi στους δημοσιογράφους, μετά την ακύρωση της συνάντησης.
«Απλά προσπέρασε.
Προσεύχομαι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.
Από την πλευρά του, ο Schumer είπε ότι «αν βλέπατε τι συνέβη στη συνάντηση του προέδρου με τους Δημοκρατικούς θα σας έπεφταν τα σαγόνια».
Όπως είπε, όταν ρωτήθηκε ο Trump με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτούσε τα σχέδια υποδομών «έπρεπε να φύγει».
Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Βουλή και ο Trump έχουν εμπλακεί σε μια οξεία αντιπαράθεση, με αντικείμενο το κατά πόσο οι πρώτοι δικαιούνται να ερευνήσουν τις ενέργειές του.
Ο πρόεδρος αρνείται να συνεργαστεί σε αλλεπάλληλες έρευνες που έχουν ξεκινήσει διάφορες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Οι έρευνες αυτές ποικίλλουν σε αντικείμενο: αφορούν από το αν ο Trump παρακώλυσε το έργο της δικαιοσύνης κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Mueller για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 μέχρι τα οικονομικά δεδομένα του ιδίου και των επιχειρήσεών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης