Μανιάτης: Ο απρεπής πρωθυπουργός εγκαινίασε έργο του ΠΑΣΟΚ

Μανιάτης: Ο απρεπής πρωθυπουργός εγκαινίασε έργο του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ο αγωγός IGB, που εγκαινίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ
Τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB.
«Γι' άλλη μια φορά ο πολλάκις απρεπής πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εγκαινιάζει ένα έργο του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην παράταξη που σχεδίασε, προώθησε και χρηματοδότησε τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την περίοδο 2011-2014.
Όλο αυτό το διάστημα ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν στήριξε τον αγωγό, αλλά αντίθετα τον υπονόμευσε και καταψήφισε στη Βουλή όλες τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για υλοποίηση του έργου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει: «Του θυμίζω λοιπόν, σύντομα τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό IGB στα χρόνια που ο ίδιος υπονόμευε το σπουδαίο αυτό γεωπολιτικό έργο:
Ιανουάριος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Ίδρυση της εταιρείας του αγωγού IGB από ΔΕΠΑ - EDISON - BEH. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.
Ιούνιος 2011 (ΠΑΣΟΚ): Νόμος 4001, άρθρο 176, ο IGB χαρακτηρίζεται ως «έργο εθνικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος». Ο Αλ. Τσίπρας καταψηφίζει το ν.4001/2011., άρα και τον IGB. Εμείς εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση 45.000.000€ από EEPR. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.
Σεπτέμβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Εντάσσουμε τον αγωγό IGB στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCIs).
Οκτώβριος 2013 (ΠΑΣΟΚ): Υπογράφουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του αγωγού IGB. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.
Δεκέμβριος 2014 (ΠΑΣΟΚ): Στις Βρυξέλλες, υπογράφουμε Κοινή Διακήρυξη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, για επέκταση του αγωγού IGB προς Ρουμανία, με τη διαμόρφωση του «Κάθετου Διαδρόμου» Φυσικού Αερίου των Ανατολικών Βαλκανίων. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic χαιρετίζει την πρωτοβουλία μας. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.
Ιανουάριος 2015 (ΠΑΣΟΚ): Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Tomislav Donchev, αποστέλλει προσωπική επιστολή, ευχαριστώντας για τη στήριξη στην υλοποίηση του αγωγού IGB. Καταγράφει, ότι ο αγωγός θα είναι έτοιμος για εμπορική λειτουργία το αργότερο μέσα στο 2017. Ο Αλ. Τσίπρας απέναντι, μας καταγγέλλει.
Σήμερα: Ο πολλάκις απρεπής Αλ. Τσίπρας, με απύθμενο θράσος προσπάθησε να οικειοποιηθεί όχι μόνο τον IGB, αλλά και όλα τα ενεργειακά έργα ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2011-14. Παρουσίασε ως δικά του έργα τον TAP, τον «Κάθετο Διάδρομο», τον EASTMED, τη Μονάδα Υγροποιημένου Αερίου Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας. Όλα αυτά τα έργα, τα οποία δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. την περίοδο που ο Αλ.Τσίπρας και η παρέα του τα καταψήφιζε στη Βουλή και μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες.
Σήμερα: Αυτό είναι το ήθος του ανδρός. Η απάντηση που θα πάρει από το λαό την Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι αποστομωτική».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS