Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple είχε προτείνει εξαγορά της Tesla το 2013, σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα

tags :
Η Apple είχε προτείνει εξαγορά της Tesla το 2013, σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα
Η Apple είχε προτείνει εξαγορά της Tesla
Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη -χωρίς να επικαλεστεί πηγές όμως- προχώρησε ο αναλυτής της Roth Capital Partners, Craig Irwin, δηλώνοντας στο CNBC ως η Apple είχε προτείνει εξαγορά της Tesla το 2013.
Μάλιστα, όπως είπε, η προσφορά έγινε στα 240 δολάρια ανά μετοχή, όταν τις τελευταίες ημέρες η μετοχή διαπραγματεύεται στη Wall Street γύρω από το ψυχολογικό όριο των 200 δολαρίων -χαμηλό 2,5 ετών, με κεφαλαιοποίηση 36 δισεκ. δολαρίων.
Παράλληλα, οι τιμές ομολόγων καταρρέουν, σε μία περίοδο μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για την αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk.
Επισημαίνεται ότι, με βάση τα αποτελέσματα της εταιρείας, τα διαθέσιμα μετρητά κατέγραψαν «βουτιά» 1,5 δισεκ. για το τρίμηνο, καθώς ανήλθαν σε 2,2 δισεκ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου.
Η Tesla επέστρεψε στις ζημίες το πρώτο τρίμηνο του 2019, έπειτα από δύο συνεχόμενα -αναπάντεχα- τρίμηνα, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 702 εκατ. ευρώ.
Οι απώλειες ήταν υψηλότερες σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε όρους EBITDA, οι ζημίες ανήλθαν σε 494 εκατ. δολάρια.
Οι απώλειες-μαμούθ οφείλονται κατά πολύ στις μειωμένες παραδόσεις οχημάτων και τις συνεχείς αλλαγές στο κόστος και τις τιμές των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας.
Tα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 4,5 δισεκ. δολάρια, έναντι 3,4 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Μιλώντας με τους επενδυτές, ο κ. Musk εξέφρασε μεταξύ άλλων το όραμά του για μία Tesla των 500 δισεκ. δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Elon Musk είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται τα κέρδη του πρώτου τριμήνου να επηρεαστούν αρνητικά από τους χαμηλότερους ρυθμούς παράδοσης και από διάφορες προσαρμογές που έγινα σε πολλαπλά επίπεδα τιμών, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης