Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Επίθεση» του Ρουβίκωνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα - Πυρά από την αντιπολίτευση

«Επίθεση» του Ρουβίκωνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα - Πυρά από την αντιπολίτευση
Βανδαλισμοί στο προαύλιο της Βουλής από μέλη του Ρουβίκωνα
(upd) «Επίθεση» στο προαύλιο της Βουλής εξαπέλυσαν περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα, πετώντας μπογιές και καπνογόνα, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ανικανότητα και ανοχή.
Όλα άρχισαν λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι όταν ομάδα αγνώστων εισήλθε στον προαύλιο χώρο της Βουλής, από την πλευρά που βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πέταξε μπογιές και καπνογόνα.
Τελικά, οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας.
Έπειτα από λίγα λεπτά την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.
 







Καταδικάζει το Μαξίμου τους βανδαλισμούς στο κτήριο της Βουλής

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο.
Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες".
Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το Γρεφείο Τύπου του πρωθυπουργού καταδικάζει την επίθεση που εξαπέλυσαν περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα, πετώντας μπογιές και καπνογόνα.

Βούτσης: «Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» η επίθεση αγνώστων στο προαύλιο της Βουλής

«Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» χαρακτήρισε την επίθεση αγνώστων στο προαύλιο του Κοινοβουλίου δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που ονομάζονται “ακτιβιστικές”, πλην όμως μόνο έτσι δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, όταν μάλιστα στρέφονται εναντίον της Βουλής», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.
«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή που τις καθαγιάζει ή τις υποστηρίζει επικοινωνιακά, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με πολύ διαφορετικό τρόπο.
Ιδιαίτερα δε, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».
Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, «δεν υπάρχει κάποιο τρικάκι και δεν φώναξαν συνθήματα διότι απομακρύνθηκαν αμέσως από τη φρουρά της Βουλής και από τις επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις που υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα ενόψει των εκλογών στον περίβολο της Βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού, η επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Στην καταδίκη της επίθεσης του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Βουλής προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο.
«Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης: Ανίκανη η κυβέρνηση


Την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.
Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».
Για μια «χούφτα ανθρώπων» που «ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά της Βουλής.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, αφού είπε πως έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και τους δήθεν αριστερούς εκφραστές της, εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία.
Μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η κα Γεννηματά τόνισε:
«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά με ασφάλεια για τους πολίτες και στήριξη στους αστυνομικούς που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν σήμερα τη δουλειά τους».
Στο σχόλιό του ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης από το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το  σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.
Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη».
Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή:
«Ο Ρουβίκωνας με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι "μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε,  όπου γουστάρουμε…". Και το θέμα είναι έως πότε...».
Τα βέλη της κατά της κυβέρνησης έστρεψε και η Ένωση Κεντρώων τονίζοντας ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
«Από τη μια ο Ρουβίκωνας με τις επιθέσεις, από την άλλη ο Κουφοντίνας με τις άδειες του και οι ληστείες που κάνουν εγκληματικά στοιχεία επωφελούμενοι το νόμο Παρασκευόπουλου, έχει δημιουργήσει μια αφόρητη ατμόσφαιρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πατώντας ένα κουμπί να τα λύσει όλα, όμως το κράτος θέλει εκ βάθρων αναδιοργάνωση και ξεκίνημα από μηδενική βάση» επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρει στο Twitter:  
«Ανοχύρωτη Πολιτεία η Ελλάδα στο έλεος των "αντιεξουσιαστών" συντρόφων της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Έφθασαν πάλι ασύδοτοι μέχρι την Βουλή.
4 ημέρες πριν τις εκλογές η ένταση μεγαλώνει, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ η Πόλωση. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν».

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο διαδίκτυο


Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.
Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης.
Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας».
Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό.
Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας.
Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.
Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα.
Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας.
Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν.
Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος.
Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.
Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων.
Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους.
Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες.
Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.
Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής.
Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή.
Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας.
Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.
Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής.
Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη.
Και ακόμα περισσότερη τόλμη.
Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη.
Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης