Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexir, στα 1,2693 δολ.

Σε νέα χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexir, στα 1,2693 δολ.
Η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στη στερλίνα
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα Τρίτη (21/5) η στερλίνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η πρωθυπουργός Theresa May δεν θα καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη νέα Συμφωνία Απόσυρσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,25% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2693 δολ. γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ η πτώση έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο -0,14% και τις 0,8782 στερλίνες, γεγονός που αποτελεί επίσης χαμηλό τεσσάρων μηνών.
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα στις τάξεις των επενδυτών, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες νέας απόρριψης της συμφωνίας για το Brexti στο κοινοβούλιο.
Παράλληλα, η άνοδος του δολαρίου έχει ασκήσει επίσης σημαντικές πιέσεις στη στερλίνα, καθώς το αμερικανικό νόμισμα ευνοείται από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
«Υπάρχει μία συσσώρευση απογοητεύσεων από την αρχή του μήνα, καθώς έχει καταστεί σαφές ότι οι συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα είχαν σταματήσει», σχολίασε ο αναλυτής της BNY Mellon, Neil Mellor, προσθέτοντας ότι «η πιθανότητα κάποιου είδους συμφωνίας είχε δημιουργήσει σχετική σταθερότητα από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά αυτή τελείωσε τώρα».
Παράλληλα, ο κ. Mellor πρόσθεσε ότι η ανησυχία για την επερχόμενη συνάντηση του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχει αυξήσει τις ανησυχίες, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «είναι όλα τα ίδια, η αβεβαιότητα είναι αυτή που προκαλεί τη ζημιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης