Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Ήπια κέρδη +0,15% για το Brent

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Ήπια κέρδη +0,15% για το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,13%
Μεικτή εικόνα εμφάνισε σήμερα Τρίτη (21/5) το πετρέλαιο, εν μέσω νέων εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, καθώς και προσδοκιών ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι την ολοκλήρωση του έτους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 72,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,02 δολ. ανά βαρέλι.

«Οι κλιμακούμενες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠα και το Ιράν, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή, οδήγησαν το πετρέλαιο υψηλότερα», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής του London Capital Group, Jasper Lawler.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε χθες (20/5) ότι το Ιράν θα έρθει αντιμέτωπο με «τεράστια δύναμη» έαν επιχειρήσουν να κάνουν οτιδήποτε αντίθετο στα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη έχει υπάρξει ιδιαίτερα εχθρική απέναντι στην Ουάσιγκτον.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες, ο κ. Trump τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Ιράν «όταν θα είναι έτοιμοι», με τον ίδιο ωστόσο να διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν λάβει χώρα κάποιες διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά της, η Τεχεράνη έχει καταστήσει σαφές ότι θα αντισταθεί απέναντι στις αμερικανικές πιέσεις, αρνούμενη παράλληλα να προχωρήσει σε περαιτέρω συνομιλίες υπό αυτές τις συνθήκες.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας τον ερχόμενο μήνα, εκτιμώντας ότι οι περικοπές στην παραγωγή θα συνεχιστούν και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης