Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις για το πετρέλαιο - Απώλειες -0,29% για Brent και κέρδη +0,76% για το αμερικανικό αργό

Μεικτές τάσεις για το πετρέλαιο - Απώλειες -0,29% για Brent και κέρδη +0,76% για το αμερικανικό αργό
Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία για το πετρέλαο
(upd) Μεικτές τάσεις επικράτησαν, τελικά, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (20/05/2019) για το πετρέλαιο, παρά την αρχική άνοδο που σημείωσε τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,29%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει να ενισχύεται άνω του +1,2%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 63,24 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως δήλωσε χθες (19/5) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ για «ελαφρά» μείωση των αποθεμάτων αργού, με τους ίδιους ωστόσο να παραμένουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες μίας «εύθραυστης αγοράς».

Μέχρι στιγμής, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί πάνω από 40% το τρέχον έτος, χάρη στις περικοπές που πραγματοποίησαν στην παραγωγή τους οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία κατά τους τελευταίους μήνες.
«Η προτίμησή μας είναι να διατηρήσουμε τη διαχείριση της παραγωγής μας ώστε να συντηρήσουμε τη σταδιακή μείωση των αποθεμάτων προς τα φυσιολογικά επίπεδα», δήλωσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος, αναφερόμενος στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης