Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για εμπορικό πόλεμο: Οι δασμοί εξωθούν εταιρείες εκτός Κίνας - Δεν μπορεί να έχουμε μια συμφωνία «50 -50»

tags :
Trump για εμπορικό πόλεμο: Οι δασμοί εξωθούν εταιρείες εκτός Κίνας - Δεν μπορεί να έχουμε μια συμφωνία «50 -50»
Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία, οι δασμοί τους σκοτώνουν τόνισε ο Trump
Την θέση ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα εξωθούν εταιρείες να μετακινούν την παραγωγή τους από εργοστάσια της Κίνας σε εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ και σε άλλες χώρες της Ασίας διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Trump υποστήριξε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα δεν μπορεί να είναι «50 -50».
Όπως είπε ο Trump, οι δύο πλευρές έφτασαν πολύ κοντά «σε μια πολύ δυνατή συμφωνία, είχαμε μια καλή συμφωνία, και τότε [οι Κινέζοι] την τροποποίησαν».
«Και τότε είπα εντάξει, θα επιβάλλουμε δασμούς στα προϊόντα τους» ανέφερε ο Trump.
Σημειώνεται πως καμία διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για θέματα εμπορίου δεν έχει πραγματοποιηθεί από τις 10/5, την ημέρα που οι ΗΠΑ αύξησαν τους δασμούς στο 25% σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων.
Πάντως, ο Trump εκτίμησε ότι στο τέλος θα υπάρξει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, καθώς όπως υποστήριξε «οι δασμοί τους σκοτώνουν», ενώ τόνισε ότι είπε στον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping πως οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα μπορούσε να είναι «50 -50» μεταξύ των δύο πλευρών και ότι αυτή θα έπρεπε να είναι κυρίως προς όφελος των ΗΠΑ λόγω των προηγούμενων εμπορικών πρακτικών της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης