Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διαδηλώσεις για μια ενιαία Ευρώπη και κατά του εξτρεμισμού - 150.000 οι διαδηλωτές σε 7 πόλεις

Γερμανία: Διαδηλώσεις για μια ενιαία Ευρώπη και κατά του εξτρεμισμού - 150.000 οι διαδηλωτές σε 7 πόλεις
Τις διαδηλώσεις στηρίζουν περισσότερες από 250 οργανώσεις, κινήματα και συνδικάτα 
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα (19/5) σε επτά μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κατά του εξτρεμισμού και ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης εβδομάδας.
Με το σύνθημα «Μια Ευρώπη για όλους - Η φωνή σου ενάντια στον εξτρεμισμό» περισσότεροι από 20.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντερ Πλατς, ενώ ανάμεσά τους ήταν και οι επικεφαλής των Πρασίνων Annalena Bourbon και Ska Keller.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στην Στουτγάρδη, στην Κολωνία και στην Λειψία, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν τους συμμετέχοντες σε συνολικά πάνω από 150.000.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην διαδήλωση του Βερολίνου ήταν και ο γερουσιαστής του κρατιδίου αρμόδιος για τον Πολιτισμό Klaus Lederer, ο οποίος, με αφορμή το «Σκάνδαλο Strache» στην Αυστρία, δήλωσε ότι "θα ήταν καλό οι δεξιοί λαϊκιστές να μην αναγκάζονται να παραιτηθούν επειδή βιντεοσκοπήθηκαν μεθυσμένοι σε μια αμφιλεγόμενη βίλα με υποτιθέμενους ολιγάρχες, αλλά επειδή ασκούν καταστροφική πολιτική".
Τις διαδηλώσεις στηρίζουν περισσότερες από 250 οργανώσεις και ανάμεσά τους η "Pro Asyl", οι "Φίλοι της Φύσης στην Γερμανία", η "Attac", η "Campact", το "Γερμανικό Συνδικάτι Βερολίνου-Βρανδεμβούργου", η Ευαγγελική Εκκλησία και το "Κέντρο για την Πολιτική Ομορφιά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης