Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία στέλνει προμήθειες για το στρατό της Βενεζουέλας - Φόβοι για νέο "ψυχρό πόλεμο" μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Η Ρωσία στέλνει προμήθειες για το στρατό της Βενεζουέλας - Φόβοι για νέο
Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει την ενίσχυση ανθρωπιστική βοήθεια προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
Αγνοεί η Μόσχα τις επανειλημμένες απειλές της Ουάσιγκτον και του ιδίου του προέδρου Trump να αποσύρει τη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση της προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Maduro και παραμένει σταθερά στο πλευρό του.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο στρατιωτική-διπλωματική πηγή, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να προμηθεύσει τον στρατό της Βενεζουέλας με περισσότερα από 16.000 συσκευασμένες τροφές.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της Μόσχας να ενισχύσει με οπλικά συστήματα την κυβέρνηση Maduro, στο πλαίσιο μιας σύμβασης που ανανεώθηκε και η Μόσχα δεν προσπάθησε να κρατήσει μυστική.
Αντίθετα η ανοικτή δημοσίευση της συμφωνίας εφοδιασμού φαίνεται ότι αποσκοπεί στο να δείξει στην Ουάσινγκτον ότι το Κρεμλίνο παραμένει σταθερό στη μακροχρόνια στρατιωτική συμμαχίας του με το Καράκας, η οποία επιβεβαιώθηκε επιδεικτικά όταν τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρωσία έστειλε δύο αεροσκάφη «Blackjack» με πυρηνικές κεφαλές που προσγειώθηκαν στο Καράκας και αναχώρησαν σύντομα μετά τις απειλές και τις απαιτήσεις του Λευκού Οίκου.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία βλέπει με ικανοποίηση ότι η ενοχλητική αντιπολίτευση του Guaido οδήγησε απλά σε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που ξεκίνησε και τελείωσε γρήγορα και άδοξα στα τέλη Απριλίου.
Ο Λευκός Οίκος, δια στόματος του John Bolton και του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo, είχε εκφράσει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Maduro.
Η αποτυχία του ωστόσο έκανε ξεκάθαρο προς τη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σημαντική επιρροή στη Βενεζουέλα γεγονός που οδήγησε στην ανακοίνωση της νέας στρατιωτικής βοήθειας προ τη Βενεζουέλα.
Στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει την ενίσχυση «ανθρωπιστική βοήθεια προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας» όμως η αντίδραση της Ουάσιγκτον αναμένεται σκληρή.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Βενεζουέλα ίσως μετεξελιχθεί σε έναν νέο «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με επίκεντρο τη Λατινική Αμερική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης