Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητεί την αποπομπή Trump από την προεδρία

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητεί την αποπομπή Trump από την προεδρία
Ο Justin Amash είναι ο πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που ζητεί την καθαίρεση του Trump
Ο Ρεπουμπλικάνος Justin Amash μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump  επέδειξε μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει στην «αποπομπή» του.
Έγινε έτσι ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που ζητεί την καθαίρεση του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο 39χρονος βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν επίσης κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης William Barr ότι «σκόπιμα» παραπλανά τον κόσμο όσον αφορά το περιεχόμενο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Robert Mueller για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016.
Σε μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter, o συντηρητικός βουλευτής τονίζει ότι «λίγα μέλη του Κογκρέσου διάβασαν την έκθεση Mueller» που αναφέρει «πολλά δείγματα συμπεριφορών» τα οποία που μπορεί να αντιστοιχούν στον χαρακτηρισμό «παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης».
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα πρόσωπο που δεν θα ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορούσε να κατηγορηθεί με βάση αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε.
«Σε αντίθεση με την περιγραφή του υπουργού Barr, η έκθεση Mueller αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος Trump έλαβε μέτρα και είχε μια συμπεριφορά που παραπέμπουν στην «αποπομπή», πρόσθεσε ο Amash, ο οποίος προέρχεται από το Tea Party.
Οι δηλώσεις αυτές προχωρούν ακόμη πιο μακριά από αυτές της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών που είναι μέλη του Κογκρέσου.
Η Δημοκρατική Rashida Tlaib από το Μίσιγκαν, μέλος του Κογκρέσου, προέτρεψε αμέσως τον Amash να βάλει «τη χώρα πάνω από το κόμμα» και να συνυπογράψει πρόταση για την αποπομπή του προέδρου.
Στην έκθεση των περίπου 450 σελίδων, ο Mueller απαλλάσσει τον Trump από υποψίες για συνωμοσία με τη Μόσχα, αλλά αναφέρει περίπου δέκα περιπτώσεις πιέσεων που ασκήθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο επί της έρευνας.
Θεωρώντας ότι έχει αθωωθεί τελείως, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σταματά να καταγγέλλει ένα ασύμφορο «κυνήγι μαγισσών».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης