Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Merkel – Weber στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών

Επίθεση Merkel – Weber στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών
Η Merkel κάλεσε την Ευρώπη να αποδυναμώσει τα ακροδεξιά κόμματα
Επίθεση στα ακροδεξιά κόμματα συνολικά στην  Ευρώπη εξαπέλυσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel το Σάββατο (18/5), την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου τη φέρουν να είναι υπό πίεση ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Η Merkel κάλεσε την Ευρώπη να αποδυναμώσει τα ακροδεξιά κόμματα, λέγοντας ότι θέλουν να καταστρέψουν τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και η προστασία των μειονοτήτων.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα λαϊκιστικά κινήματα που σε πολλές περιοχές περιφρονούν αυτές τις αξίες, που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη των αξιών μας.
Πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά σε αυτό», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθείσα για το σκάνδαλο στην Αυστρία, που οδήγησε σε πρόωρες εκλογές.
Με τις απόψεις τέτοιων κομμάτων, οι μειονότητες δεν προστατεύονται, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τίθενται υπό αμφισβήτηση και η διαφθορά παίζει ρόλο στην πολιτική, πρόσθεσε η Merkel  μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic στο Ζάγκρεμπ.
Η Merkel μετέβη στην Κροατία, προκειμένου να στηρίξει τον συμπατριώτη της Manfred Weber, υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές.
Ο Weber, επίσης μιλώντας στο Ζάγκρεμπ, δήλωσε ότι το αυστριακό σκάνδαλο δικαίωσε την πρόθεσή του να μην βασιστεί σε ψηφοφόρους από τα ακροδεξιά κόμματα στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η άκρα δεξιά και οι λαϊκιστές είναι έτοιμοι να πουλήσουν τον πατριωτισμό τους και τις αξίες της χώρας τους για τα κέρδη τους», είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης