Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου δέχεται ο Τσίπρας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου δέχεται ο Τσίπρας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Το σενάριο του αιφνιδιασμού εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ
Εισηγήσεις για την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου φέρεται να δέχεται ο πρωθυπουργός από κορυφαίους επιτελείς ιδιαίτερα στην περίπτωση που η διαφορά στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News «ο Οκτώβριος πάντως παραμένει στο τραπέζι ως πιθανός χρόνος εκλογικής αναμέτρησης μόνο στην περίπτωση που το Μαξίμου κρίνει ότι η διαφορά που ενδεχομένως θα καταγραφεί χρειάζεται πολιτικό χρόνο για να ανατραπεί».
Πρόσθετο επιχείρημα υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τον Ιούνιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή που θεωρείται ότι θα αποτρέψει πιθανές παρεμβάσεις των δανειστών σε μια μακρά προεκλογική περίοδο στην κατεύθυνση της μη υλοποίησης των θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Ωστόσο ο κύβος για πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου φαίνεται να έχει ήδη ριφθεί στην κυβέρνηση με πιο πιθανή ημερομηνία την 30η Ιουνίου.
Το μομέντουμ που δημιουργούν τα θετικά οικονομικά μέτρα και η αλλαγή της εικόνας που διατυπώνουν στο προεκλογικό κλίμα, από την μια πλευρά, αλλά και το ρίσκο της καλοκαιρινής περιόδου ή η βεβαιότητα παρεμβάσεων στην ελληνική προεκλογική περίοδο από συγκεκριμένους Ευρωπαίους αξιωματούχους από τη άλλη, οδηγούν όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη να τάσσονται υπέρ μιας αιφνιδιαστικής εξαγγελίας πρόωρων εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα είτε τη βραδιά των Ευρωεκλογών είτε μια εβδομάδα μετά, κατά τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
ωστόσο υπάρχουν και στελέχη που ενώ τάσσονταν έως τώρα υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τώρα φέρονται να αλλάζουν στάση ή να υπερασπίζονται με πολύ λιγότερη ένταση το ενδεχόμενο των εκλογών τον Οκτώβριο .
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ακόμη, ότι «αν τελικά προκύψουν όλες οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, τότε υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές όσος αφορά το χειρισμό που θα υιοθετηθεί .
Η πρώτη είναι αυτή του πλήρη αιφνιδιασμού το βράδυ των ευρωεκλογών και η δεύτερη η οποία είναι και πιο πιθανή, το βράδυ των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να έχει προηγηθεί μια εβδομάδα «φαγωμάρας» στο εσωτερικό της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης