Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η Merkel δεν πρέπει και δεν θα παραιτηθεί από την καγκελαρία, μετά τις ευρωεκλογές (26/5)

Schaeuble: Η Merkel δεν πρέπει και δεν θα παραιτηθεί από την καγκελαρία, μετά τις ευρωεκλογές (26/5)
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Merkel θα εξαντλήσει τη θητεία της στην καγκελαρία
«Φρένο» στα σενάρια περί παραίτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, βάζει ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Wolfgang Schaeuble.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Merkel θα εξαντλήσει τη θητεία της στην καγκελαρία.
Μία αλλαγή εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας «δεν είναι εύκολη» και δεν αντιστοιχεί ούτε στο γερμανικό δίκαιο, σημείωσε ο Schaeuble και πρόσθεσε:
Το γερμανικό Σύνταγμα επιτάσσει σταθερές κυβερνήσεις.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ασκείται πίεση στη Merkel κυρίως από τη διάδοχό της στην ηγεσία του CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer,να παραιτηθεί από την καγκελαρία μετά τις ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα υποχωρεί διαρκώς στις δημοσκοπήσεις. 
Μάλιστα το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί σε κομματική διάσκεψη στις 2 Ιουνίου και ενώ το CDU αναμένεται να υποστεί νέες σημαντικές απώλειες στις ευρωεκλογές.  
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης