Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Νίκη των Σοσιαλιστών του Sanchez στις Ευρωεκλογές με 29% - Έντονα ενισχυμένο το ακροδεξιό Vox με 5 έδρες

El Pais: Νίκη των Σοσιαλιστών του Sanchez στις Ευρωεκλογές με 29% - Έντονα ενισχυμένο το ακροδεξιό Vox με 5 έδρες
Το κόμμα του πρωθυπουργού Sanchez θα κερδίσει 17 από τις 54 έδρες που διατέθηκαν στην Ισπανία, με το Λαϊκό Κόμμα να μένει στις 11 έδρες από 16 το 2014
Για σημαντική επικράτηση στις ευρωεκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Pedro Sanchez στην Ισπανίας κάνουν λόγο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει η ισπανική El Pais.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα (18/5) το PSOE θα κερδίσει το 29% των ψήφων στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, στέλνοντας στην Ευρωβουλή μεγαλύτερη ομάδα από το Λαϊκό Κόμμα που κατείχε μέχρι πρότινος τα πρωτεία.
ο κόμμα του πρωθυπουργού Pedro Sanchez θα κερδίσει 17 από τις 54 έδρες που διατέθηκαν στην Ισπανία, με το Λαϊκό Κόμμα να αναμένεται να κερδίσει 11 μόλις έδρες και ποσοστό 19%.
Αυτό ανατρέπει την εικόνα από τις ευρωεκλογές του 2014, όταν η συντηρητική ομάδα είχε 16 έδρες και οι Σοσιαλιστές 14.
Οι φιλελεύθεροι του Ciudadanos αναμένεται να έρθουν τρίτοι και να λάβουν 16%, και 9 έδρες με τους Unidas Podemos Cambiar Europe να κατακτούν 8-9 έδρες και το 15% των ψήφων.
Οι εθνικιστές της Vox, που κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε Ευρωεκλογές διεκδικώντας θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να λάβουν 8,4% και να κερδίσουν 4-5 έδρες.
Η κίνηση Ahora Republicas, με την οποία κατεβαίνουν πολλά τοπικά κόμματα μεταξύ των οποίων και το αποσχιστικό κόμμα της Καταλονίας Esquerra Republicana, του οποίου ο ηγέτης Oriol Junqueras φυλακίστηκε για το ρόλο του στο δημοψήφισμα του 2017 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αναμένεται να λάβει 3 έδρες και 5,5% των ψήφων.
Μια άλλη Καταλανική αποσχιστική ομάδα η Junts, στην οποία μετέχει και ο αυτοεξόριστος πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Carles Puigdemont, αναμένεται να κερδίσει 1 έδρα και το 2,5% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης