Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών - Δύο τα ζητούμενα από τις ευρωεκλογές

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών - Δύο τα ζητούμενα από τις ευρωεκλογές
Υπάρχουν δύο μεγάλα ζητούμενα από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Θα είμαστε τρίτο κόμμα και θα έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που λένε οι δημοσκοπήσεις», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, «είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη.
Θα αναμετρηθούμε στην κάλπη.
Τώρα οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης, μας μετρούν όλους και τοποθετούνται ξανά.
Τώρα έχει αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο όλων και θα δείτε ότι θα είμαστε πράγματι η έκπληξη αυτών των εκλογών.  
Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και ζητάμε τη δύναμη για να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».
Κατά την ίδια, υπάρχουν δύο μεγάλα ζητούμενα από τις ευρωεκλογές.
Όπως εξήγησε, «το πρώτο είναι να γυρίσει σελίδα η Ευρώπη, να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο μην το υποτιμάτε.
Το δεύτερο είναι τα πολιτικά μηνύματα για τον τόπο.  
Εκεί λοιπόν χρειάζεται να πάρουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα στις εθνικές εκλογές.
Με τις εκλογές και με τη δύναμη που θα μας δώσουν οι Έλληνες πολίτες θα δουν μία άλλη μέρα, μία καλύτερη μέρα».
«Όχι λοιπόν ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές, που σημαίνει ψήφο στον Weber, ψήφο στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, σε αυτούς που μας επέβαλαν τη σκληρή λιτότητα, σε αυτούς που διαλύουν το κοινωνικό κράτος.  
Κάθε ψήφος στη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι ένα «ΝΑΙ» στη λιτότητα, να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία χωρίς να αλλάξουμε τίποτα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε «όχι ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε ψήφος στον κ. Τσίπρα σε ευρωεκλογές σημαίνει «ΝΑΙ» σε μία χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά, που δεν ξέρετε ούτε το πρόσωπό τους, ούτε από ποιον ενισχύεται».

«Κοροϊδία των συνταξιούχων»

Κάνοντας αναφορά στη 13η σύνταξη, η  κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό είπε «γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που σας περιφρονούν» και σημείωσε ότι χθες το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι «διαπίστωσαν ότι ακόμα και σε αυτό τους κορόιδεψε για άλλη μία φορά, γιατί είναι κουτσουρεμένο από παρακρατήσεις και φόρους».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «έχει πάρει από τους συνταξιούχους 6 δις ευρώ (όχι από τους πλούσιους που έλεγε) και δίνει 800 εκατομμύρια ευρώ και τους λέει από πάνω ότι «σας κάνω πάρα πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση, θαυμάστε με, χειροκροτήστε με, ψηφίστε με, μου χρωστάτε γιατί σας γυρίζω πίσω αυτά τα ψίχουλα» τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.
Όμως ο συνταξιούχος για τον οποίο μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος υπερήφανος και αξιοπρεπής που κατάντησε να ζει στη μιζέρια εξαιτίας των περικοπών που δεν ήταν αναγκαίες και προέκυψαν λόγω της τυχοδιωκτικής πολιτικής του κ. Τσίπρα το 2015».
Για τις 120 δόσεις, είπε «όπως τις έφερε ο κύριος Τσίπρας τις κατάντησε 24.
Οι πιο αδύναμοι, οι μικρές ομόρρυθμες έχουν 24 δόσεις, δεν έχουν 120.  
Φωνάζουμε τόσες μέρες στη Βουλή να το διορθώσουν.
Δεν διορθώθηκε, έτσι το ψήφισαν.  
Άλλη μία τεράστια κοροϊδία».

«Η νέα γενιά δεν πρέπει να είναι όμηρος στη χώρα μας»
 
 «Το σχέδιο μας το έχουμε πει πολλές φορές», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε «από το 29% στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ και στις δύο κλίμακες δύο μονάδες και βέβαια πριν από όλα, αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αν δεν αλλάξουμε το 3,5%  θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας και δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη και να ασκήσουμε  κοινωνική πολιτική».
Κατά την ίδια, «αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα του κ. Τσίπρα.
 Η δέσμευση που υποχρέωσε τη χώρα να δεχθεί για τόσο ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Ενώ του ζητούσαν 5 και τα αποδέχτηκε, στην πράξη δίνει 10 για να έχει υπέρ πλεονάσματα και να έρχεται να παριστάνει τον «Ρομπέν των Δασών», ενώ στην πραγματικότητα τα παίρνει από τους φτωχούς».
«Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον του ελληνικού λαού.
Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας. Να ζουν με χαρτζιλίκια.
 Γιατί αυτό κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας.
Δεν πρέπει η νέα γενιά να είναι όμηρος», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
 «Ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κύριος Μητσοτάκης έχουν δικαίωμα να βάζουν όρια στα όνειρα των νέων παιδιών», είπε μεταξύ άλλων.

«Παλαιοκομματικές λογικές με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη»

«Ήρθε ο κ. Τσίπρας ως «πρώτη φορά Αριστερά» και έφτιαξε τη Νέα Δεξιά.
Συντηρητικές πολιτικές, συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά, στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα, έχει μέσα στελέχη της Δεξιάς που τον κρατάνε και τώρα στην εξουσία», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Μίλησε για πολιτικό αχταρμά, «με παλαιοκομματικές λογικές με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με προσπάθεια άλωσης του Κράτους».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι «όσο δεν υπάρχει η αντίληψη της εθνικής συνεννόησης τα προβλήματα του ελληνικού λαού θα συνεχίζονται και θα διαιωνίζονται» και υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της, μόνο ζημιά κάνει όσο παραμένει στη χώρα.
Είναι  δεμένοι με την καρέκλα της εξουσίας.
Αυτή είναι η κατάσταση τώρα.
Ο ένας δεμένος με την καρέκλα της εξουσίας ο άλλος περιμένει  για να καθίσει στην καρέκλα της εξουσίας».

Για ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τέλος, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση τα ελληνοτουρκικά.
«Για να είναι αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας θέματα, εκτός από την ασφάλεια που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι πάρα πολύ σημαντική, χρειάζεται ενιαίο εσωτερικό μέτωπο και εθνική γραμμή.
 Να μην ακολουθήσει στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση τη γραμμή του Σκοπιανού.
Οδήγησε σε τεράστια παραχώρηση για τα εθνικά μας συμφέροντα ο χειρισμός του Σκοπιανού.
Μην δούμε κάτι αντίστοιχο στα ελληνοτουρκικά».
Όπως τόνισε «καμία δέσμευση δεν πρέπει να αναληφθεί από αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά μας ζητήματα και μάλιστα τώρα στο τέλος της θητείας της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης