Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Την επόμενη Κυριακή καταρρέει η απάτη του Μητσοτάκη – Η ΝΔ θα είναι πάλι δεύτερη

Τσίπρας: Την επόμενη Κυριακή καταρρέει η απάτη του Μητσοτάκη – Η ΝΔ θα είναι πάλι δεύτερη
"Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας", επαναλαμβάνει ο Α. Τσίπρας
«Την επόμενη Κυριακή θα καταρρεύσει η μεγάλη απάτη που έχουν στήσει τρία χρόνια τώρα του ο κ. Μητσοτάκης, η πλειάδα των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν και οι πάντα πρόθυμες δημοσκοπικές εταιρείες», τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οκτώ μέρες μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.
Ο κ. Τσίπρας, κληθείς να απαντήσει εάν θα προκηρύξει εθνικές εκλογές σε περίπτωση που η διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι πολύ μικρή ή μεγάλη, απαντά ότι «η ΝΔ θα είναι και πάλι δεύτερη», προσθέτοντας «δεν ξέρω ποιος θα είναι σε δυσκολότερη θέση, οι δημοσκοπικές εταιρείες ή ο κ. Μητσοτάκης;
Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, γιατί για τις εταιρείες δεν θα είναι η πρώτη φορά».
Επαναλαμβάνει δε, πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Όπως σημειώνει, "ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για να φύγει η κυβέρνηση.
Έσπευσε μάλιστα να ζητήσει προκαταβολικά εθνικές εκλογές, αν η ΝΔ αναδειχτεί νικήτρια στις ευρωεκλογές.
Δεν πρόκειται να επικρατήσει, φυσικά, η ΝΔ. 
Έχει όμως σημασία, και θα  επηρεάσει όλο το πολιτικό σκηνικό , το αποτέλεσμα της κάλπης".
«Θα διασφαλίσουμε μια πορεία για τους πολλούς, που έχει αρχίσει;
‘Η θα επιστρέψουμε στα παλιά, καλά και συμφέροντα, για όσους μας οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια και στην κοινωνική τραγωδία;», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει κρίσιμη τη μάχη στις 26 Μάη για τους δήμους, τις περιφέρειες , την Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας ότι η κάθε κάλπη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και πως  οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες, αλλά και να διακηρύξουν με την ψήφο τους ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει ένα κοινό δίλημμα σε όλες τις μάχες στις 26/5 που καλούνται οι πολίτες να απαντήσουν: «πρόοδος ή συντήρηση;».
Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι τα τελευταία θετικά μέτρα είναι προεκλογικές παροχές στις οποίες κατέληξε υπό το κράτος πανικού για τη βέβαιη εκλογική του ήττα, αναφέρει  «είναι βαρετό να απαντά κανείς στην προπαγάνδα της αμηχανίας», υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικό χαρακτήριζε και το 2016 το κοινωνικό μέρισμα, το 2017 και 2018 τις ελαφρύνσεις που υλοποιήθηκαν μετά τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να καταλάβει ότι αυτή είναι η δική μας πολιτική και ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, όσο η οικονομία αναπτύσσεται, μοναδικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επουλώνουμε τις πληγές των μνημονίων», υπογραμμίζει  χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας για τον κ. Μητσοτάκη ότι «οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό που θέλει είναι να ξηλώσει ένα προς ένα τα θετικά μέτρα που αναγκαστικά ψήφισε, με αποκορύφωμα τη 13η σύνταξη, την οποία χαρακτήρισε πριν από λίγες μέρες λαϊκισμό, για να επιβάλλει το δικό του μνημόνιο, χειρότερο και από αυτά του ΔΝΤ, που κάθε μέρα ο ίδιος αποκαλύπτει σε πανελλαδική μετάδοση».
Μάλιστα, υπογραμμίζει πως το φάντασμα μιας απορίας πλανάται πάνω από τη ΝΔ και εξηγεί «αφού είναι προεκλογικά τα μέτρα, ξεδιάντροπα μάλιστα κατά τον κ. Μητσοτάκη γιατί τα ψήφισαν;
Γιατί δεν έδειξαν και στη Βουλή τη γενναιότητα που δείχνουν στις ανακοινώσεις τους;
Αν μάλιστα υπολογίσουμε εδώ πως ο κεντρικός τραπεζίτης, που η ΝΔ διόρισε, έσπευσε να διακηρύξει ότι τα μέτρα αυτά εγκυμονούν κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας, πώς ο κ. Μητσοτάκης τα ψήφισε;
Διαφωνεί με τον κ. Στουρνάρα;
Ή απλώς κάνει τα ξινά γλυκά, επειδή τον στριμώχνει η πραγματικότητα;».
Για τα περί προεκλογικών παροχών, ο πρωθυπουργός  ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για έκτακτες παροχές, αλλά για μόνιμα μέτρα, αλλά και πως «τα προτείναμε και τα ψηφίσαμε αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο».

Για Στουρνάρα     
     
Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη παρέμβαση του Γ. Στουρνάρα (διοικητή της ΤτΕ), ο οποίος χαρακτήρισε επικίνδυνα για την ομαλή πορεία της οικονομίας τα τελευταία θετικά μέτρα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει  «προτιμώ να μη την χαρακτηρίσω.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη αχαρακτήριστη παρέμβαση του κεντρικού μας τραπεζίτη τα τελευταία χρόνια».   

Για Μαρινάκη

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Β. Μαρινάκη, ο οποίος επιμένει στις καταγγελίες του και καταφέρεται εναντίον του με βαρείς  χαρακτηριστισμούς, ο κ. Τσίπρας αναφέρει « ο κ. Μαρινάκης μπορεί να δίνει όσες συνεντεύξεις θέλει.
Όσο  όμως μας επιτίθεται με τρόπο ανοίκειο και συκοφαντικό, απευθείας ή με ΜΜΕ που ελέγχει, τόσο αποκαλύπτει τον ρόλο του, τις ανησυχίες του για τη σοβαρή εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη και τη βιασύνη του να απαλλαγεί από τον «βραχνά» του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ο κόσμος τι επιδιώκει και γιατί.
Θα έλεγα μάλιστα ότι ως πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. δικαιούται από τον νόμο και διακαναλική πριν από τις εκλογές».

Για προεδρία της Κομισιόν: Θα στηρίξουμε όποιον υποψήφιο βρεθεί απέναντι στον Weber

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς , αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει και οργανώνει όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου και κοινής δράσης της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας.
Στηρίζουμε την καμπάνια του Νίκο Κουέ, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τόσο εγώ στο Συμβούλιο, όσο και οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ψηφοφορία, θα στηρίξουμε όποιον προοδευτικό υποψήφιο βρεθεί εν τέλει απέναντι στον υπερσυντηριτικό και ανθέλληνα κ. Weber», τονίζει ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, επικαλούμενος τις μετρήσεις, αναφέρει ότι σύμφωνα με αυτές έχει πολλές πιθανότητες αυτός να είναι ο Timmersman και προσθέτει "θα το δούμε".

Απάντηση στους πολιτικούς αντιπάλους – Η διαπραγμάτευση του 2015  

Απαντώντας στους πολιτικούς αντιπάλους που λένε ότι αν κερδίσουν τις εθνικές εκλογές τον περιμένει Ειδικό Δικαστήριο είτε για το πρώτο 5μηνο του 2015,  είτε για  το έγκλημα εσχάτης προδοσίας στην υπόθεση της Novartis, είτε για τη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει ότι «δεν χωράει σοβαρή απάντηση σε τέτοιου είδους παραλήρημα», συμπληρώνοντας ότι είναι γνωστό ποιος φόρτωσε τη χώρα με το δυσβάσταχτο χρέος, ποιος έκανε τη διαφθορά και τη διαπλοκή συστατικό του καθεστώτος, ποιος αγκαλιάστηκε με τις Novartis  και τις Siemens, κλπ και «όχι μόνο δεν ζητούν οι ένοχοι συγνώμη, αλλά απειλούν από πάνω, δεν ξέρω αν πρέπει να θεωρηθεί δράμα ή κωμωδία.
«Κλίνω προς την κωμωδία, πάντως.
Η οποία θα λάβει χαρακτήρα μαύρης κωμωδίας γι΄ αυτούς από τα αποτελέσματα της κάλπης στις 26 του Μάη», προσθέτει.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάτι διαφορετικό και πριν από τη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού του 2015, αναφέρει «μπορεί να άλλαζα κάποια πράγματα», και διαβεβαιώνει ότι αυτό που δεν θα άλλαζε κανείς είναι «η αφοσίωσή μας στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από την επιτροπεία, τα μνημόνια, τα τοξικά κατάλοιπα του παλιού», αλλά και «η διαρκής έγνοια μας για τους πολλούς».

Για τις διακοπές στο κότερο

«Δεν έχω κάτι να κρύψω και δεν ενοχλούμαι», απαντά ο κ. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει την ιστορία με το κότερο όπου φιλοξενήθηκε, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ ότι έχει συνεργάτιδα την κ. Παναγοπουλου.
Μάλιστα, κατηγορεί τη ΝΔ για πολιτική φτώχεια.
«Και μόνο που το βαρύ χαρτί της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι μια φωτογραφία, προϊόν υποκλοπής από προσωπικές μου στιγμές πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο, φανερώνει την πολίτική τους φτώχεια», τονίζει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι διάλεξαν πάλι λάθος πεδίο αντιπαράθεσης, αφού είναι γνωστή η οικογενειακή και προσωπική του ζωή.    

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σταθερή παραμένει «η στρατηγική μας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τονίζει ο πρωθυπουργός, λέγοντας μάλιστα ότι «θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον δύσκολο γείτονα», αλλά «ταυτόχρονα παίρνουμε όλα τα μέτρα, σε όλους τους τομείς, για να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο για την εθνική μας ακεραιότητα και κάθε επιβουλή».
Σημειώνει ότι η Τουρκία προχωρά σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, επιχειρώντας να επιβάλλει τη δική της θέληση κόντρα στο διεθνές δίκαιο, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα περάσει μια τέτοια απόπειρα, ας είναι όλοι βέβαιοι».
Για τον Erdogan αναφέρει ότι δεν πρόκειται να καταφύγει σε χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές κρίσεις, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι να δαιμονοποιούμε τον Erdogan και να κλείνουμε στην Τουρκία το δρόμο προς την Ευρώπη, αλλά να χρησιμοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική ως μοχλό πίεσης για μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης