Τα «δίνει όλα» η κυβέρνηση για να μειώσει τη δημοσκοπική ψαλίδα - Συντάξεις, επιδόματα και ευνοϊκές ρυθμίσεις προς άγραν ψήφων

Τα «δίνει όλα» η κυβέρνηση για να μειώσει τη δημοσκοπική ψαλίδα - Συντάξεις, επιδόματα και ευνοϊκές ρυθμίσεις προς άγραν ψήφων
«Γη και ύδωρ» στους πολίτες δίνει η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το κλίμα προ ευρωεκλογών
Στα… άκρα φθάνει η παροχολογία της κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, καθώς θα δοθεί στους συνταξιούχους όχι μόνο η επονομαζόμενη «13η σύνταξη» αλλά και κανονική σύνταξη Ιουνίου, πριν από τις 26 Μαΐου 2019.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 24 Μαΐου θα δοθεί και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, οι οποίο ξεπερνούν τις 250.000 πολίτες.
Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι οι παροχές της κυβέρνησης δεν «ανεβάζουν» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί, ως φαίνεται, ότι αυτό θα συμβεί μόλις περισσότεροι από 2,5 εκατ. συνταξιούχοι γίνουν ξαφνικά… πλούσιοι λίγο πριν από την ημέρα τόσο των Ευρωεκλογών όσο και του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Κατά τη διάρκεια των τελευταία ημερών στο Κοινοβούλιο υπήρξε μία «βροχή» τροπολογιών από κυβερνητικούς βουλευτές, στις οποίες περιλαμβάνονται  από ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης μέχρι βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού και τον ΕΝΦΙΑ.
Σήμερα 17/5, η κυβέρνηση προχώρησε σε αναγγελίες  πρόωρων πληρωμών με στόχο η πλειονότητα των συνταξιούχων να έχει πληρωθεί πριν και όχι μετά τις κάλπες: Οι περισσότεροι λαμβάνουν τις συντάξεις τους την προτελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Όμως, οι  συντάξεις του Ιουνίου θα πληρωθούν σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα!
Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Δηλαδή οι συντάξεις θα δοθούν  στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ δύο ημέρες πριν τις κάλπες!
Έτσι, από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
-Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
Μετά τις συντάξεις Ιουνίου, όμως, ανακοινώθηκε ότι και η λεγόμενη 13η σύνταξη  που νομοθετήθηκε στις αρχές της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το απόγευμα: Αρχικά ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος είχε κάνει γνωστό ότι αυτή η παροχή θα δινόταν τη Δευτέρα, 20 Μαϊου. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.
β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.
γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.
δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS