Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Η αγορά προσπαθεί να αφουγκραστεί το εκλογικό αποτέλεσμα

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Η αγορά προσπαθεί να αφουγκραστεί το εκλογικό αποτέλεσμα
Σε στάση «οκλαδόν» πάνω στο έδαφος στήριξης των 565 με 550 μονάδων βρίσκεται και ο Τραπεζικός Δείκτης παρακολουθώντας τις αψιμαχίες αγοραστών και πωλητών
Κολλημένος πάνω στη κάλπη βρίσκεται στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου προσπαθώντας να αφουγκραστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aeanon Markets.

Διαγραμματικά το γεγονός αυτό έχει αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα ως μια πλάγια κίνηση αναμονής στη κάτω πλευρά του καναλιού του Μαρτίου μεταξύ της στήριξης των 722 με 718 μονάδων και της αντίστασης των 742 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Έτσι ενώ η καθοδική διάσπαση της συσσώρευσης θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη προς το εύρος διακύμανσης των 700 με 690 μονάδων προκαλώντας κραδασμούς στο ανοδικό σενάριο των 800 μονάδων, η ανοδική διαφυγή άνω των 742 μονάδων με ισχυρό όμως τζίρο συναλλαγών θα αποδεσμεύσει τους αγοραστές σπρώχνοντας το δείκτη προς την άνω πλευρά του καναλιού μεταξύ των 760 με 768 μονάδων.
Στο πλάγιο ρυθμό της αναμονής αρέσκεται τις τελευταίες μέρες και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας ως στήριξη τη ζώνη ταλάντωσης των 1875 με 1855 μονάδων. Έντονη αλλαγή στο υπάρχον βραχυχρόνιο σκηνικό θα προκληθεί μόνο με την ανοδική αρπαγή των 1953 μονάδων, τονίζει ο κ.Μάνθος.

Τέλος σε στάση «οκλαδόν» πάνω στο έδαφος στήριξης των 565 με 550 μονάδων βρίσκεται και ο Τραπεζικός Δείκτης παρακολουθώντας τις αψιμαχίες των αγοραστών και των πωλητών ανάμεσα στις επιλεγμένες για την είσοδό τους στον MSCI Eurobank και Εθνική με τις υπόλοιπες δύο συστημικές Alpha και Πειραιώς να έχουν πέσει σε διαγραμματική δυσμένεια, καθώς η μεν πρώτη προσπαθεί να ορθοποδήσει στο επίπεδο των 1.20 ευρώ ενώ η δεύτερη παραμένει ασθενική κάτω από τα 1.50 ευρώ, καταλήγει ο αναλυτής.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης