Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari: Η Fed πρέπει να αφήσει τον πληθωρισμό να ξεπεράσει το 2%

Kashkari: Η Fed πρέπει να αφήσει τον πληθωρισμό να ξεπεράσει το 2%
Οι χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό υπονομεύουν την ικανότητα της Fed να ανταποκριθεί σε μια μελλοντική ύφεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari
Οι χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ υπονομεύουν την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) να ανταποκριθεί σε μια μελλοντική ύφεση, δήλωσε σήμερα (16/5/2019) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, ζητώντας από την κεντρική τράπεζα να επιτρέψει στον πληθωρισμό να ξεπεράσει το 2%.
«Κατά την άποψή μου, δεν έχουμε εφαρμόσει το ισχύον πλαίσιό μας όπως είχε σχεδιαστεί να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Kashkari, αναφερόμενος στον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.
«Για να είναι το σημερινό μας πλαίσιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο, πρέπει να επιτρέψουμε πραγματικά στον πληθωρισμό να ξεπεράσει ελαφρώς το 2%», πρόσθεσε.
Ο Kashkari δήλωσε ακόμη ότι η Fed έκανε λάθος με το να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, ως μέρος της υλοποίησης μιας πολιτικής που παρερμήνευσε τα βασικά μηνύματα και απείλησε να στείλει την οικονομία σε ύφεση.
Σε μια ασυνήθιστα σκληρή κριτική των ενεργειών της Fed, ο Kashkari δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα έπρεπε να έχει συφσφίξει τη νομισματική πολιτική με τόσο χαμηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης