Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές τάσεις με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικές τάσεις με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές
ΑΓΟΡΑ: Αναγνωριστικές κινήσεις στο ξεκίνημα, καλύπτει μέρος της χθεσινής πτώσης, αφού δεν πρόλαβε τις θετικές δηλώσεις Τραμπ για τους δασμούς στην Ευρώπη, αλλά έχει και το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές. Ο τζίρος στα πρώτα λεπτά είναι χαμηλός.

Οι αναδιαρθρώσεις λόγω MSCI επηρεάζουν την αγορά. Βλέπουμε πωλήσεις μετοχών σε επιλεγμένες μετοχές που άλλες σχετίζονται με την αναδιάρθρωση αλλά και κάποιες που δείχνουν ότι αντλούν ρευστότητα από αλλού για να αγοράσουν τις τράπεζες που αναβαθμίζονται.

Κοιτάμε λίγο τη συμπεριφορά της ΔΕΗ καθώς κινείται γύρω από τα 1,30 ευρώ, του Μυτιληναίου που πιέστηκε αρκετά χθες, αλλά και κάποιων άλλων όπως η Ελλάκτωρ που υποχώρησε με μεγάλο όγκο.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τα νέα ιστορικά χαμηλά που έγραψε χθες και λόγω υποβάθμισης από Fitch, μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να παραμείνουν ή αν θα γραφτούν νέα. Η μετοχή έχει πιεστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αλλά υπάρχει δικαιολογία. Ο δανεισμός είναι εξαιρετικά υψηλός.

Το θέμα είναι με τι επιτόκια θα μπορέσει ο όμιλος να αναχρηματοδοτήσει δάνεια και ποιες κινήσεις μαζέματος θα κάνει το επόμενο διάστημα, ώστε σε πρώτη φάση να μην χρειαστεί άλλα δανεικά.

ΕΛΠΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Σύμφωνα με τη Eurobank αναμένονται αδύναμα αποτελέσματα λόγω χαμηλότερου περιθωρίου διύλισης και η τελική γραμμή αναμένεται να δείξει καθαρά κέρδη 28,8 εκατ. ευρώ από 74,4 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένονται στα 108,4 εκατ. ευρώ από 149 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

MERMEREN: Η εισηγμένη μετά από αρκετά τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης εμφάνισε μείωση πωλήσεων και κερδών και μάλιστα σημαντική. Δεν δημοσίευσε λογιστική κατάσταση αλλά γνωρίζουμε από τον ισολογισμό του 2018 πως είναι αδάνειστη, πως παράγει εξαιρετικές ταμειακές ροές και πως συνολικά είναι εξαιρετική η εταιρεία.

Να την ευχαριστήσουμε βέβαια που μας κρατάει σε εγρήγορση και δε μας δίνει έτοιμη τροφή. Γιατί αν έκανε τον κόπο και έστελνε μια ανακοίνωση στο ΧΑ για τα αποτελέσματα, θα τα παίρναμε έτοιμα.

Ενώ τώρα που τα αναρτά μόνο στο site της αναγκαζόμαστε και ψάχνουμε συνολικά τις εισηγμένες και δεν τεμπελιάζουμε. Γιατί, να βγάλει ανακοινώσεις, γιατί να ενημερώσει τους επενδυτές, γιατί να στείλει δελτίο τύπου;

Έτσι και εμείς δεν γράφουμε σε αυτές τις γραμμές τα αποτελέσματα, για να αναγκαστεί ο αναγνώστης να ψάξει σε άλλο θέμα και να ενημερωθεί… Τι να πούμε. Έχουμε άλλη προσέγγιση στην διάχυση της ενημέρωσης, στην προβολή και την προώθηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με όγκο στο ξεκίνημα αφού μπήκε εντολή πώλησης 20 χιλ. τεμαχίων στα 2 ευρώ τα οποία μετά από λίγο βρήκαν αγοραστή. Έχει διορθώσει σημαντικά από τα υψηλά της και μένει να δείξει αν έχει δυνάμεις για καλύτερη αποτίμηση.

ΑΔΜΗΕ: Έντονα ανοδικά και η μετοχή το αξίζει. Βγήκε και έκθεση με τιμή στόχο πολύ υψηλότερα από τα 1,72 ευρώ που είναι σήμερα. Ενισχύεται 2,63% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 399 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης