Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Τα οφέλη της νομισματικής χαλάρωσης αντισταθμίζουν τους κινδύνους - Θετικό το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής

Bank of Japan: Τα οφέλη της νομισματικής χαλάρωσης αντισταθμίζουν τους κινδύνους - Θετικό το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι ο μεγαλύτερος στόχος της είναι να επιτευχθεί η σταθερότητα στις τιμές
Στο γεγονός ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωη που εφαρμόζει μέχρι στιγμής η Bank of Japan έχει θετικά αποτελέσματα, αναφέρθηκε σήμερα (16/5) ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Masazumi Wakatabe, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Wakatabe ανέφερε ότι «τα οφέλη της νομισματικής πολιτικής της Bank of Japan αντισταθμίζουν τους κινδύνους της», προσθέτοντας ότι η τράπεζα δεν έχει καταφέρει ακόμα να βάλει ένα «σταθερό τέλος στον αποπληθωρισμό, και ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει ακόμα στον στόχο του 2%».
Ωστόσο, ο αξιωματούχος της BoJ υπογράμμισε πως «βλέπουμε να τελειώνει η μακρά περίοδος κατά την οποία οι τιμές καταναλωτή μειώνονταν συνεχώς», διευκρινίζοντας πως «όταν βλέπω τις εξελίξεις από τότε που εφαρμόσαμε την ποσοστική χαλάρωση, το αποτέλεσμα είναι σαφώς θετικό».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας τόνισε πως «οι ιαπωνικές περιφερειακές τράπεζες έχουν άφθονο κεφάλαιο», καθώς και ότι «η επίτευξη της σταθερότητας στις τιμές αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο της Κεντρικής Τράπεζας».
Αναφορικά με την έξοδο από το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης, ο κ. Wakatabe ανέφερε ότι η επίδραση που θα έχει η έξοδος στον ισολογισμό της BoJ θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και η σειρά με την οποία θα πραγματοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης