Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,57% και τα 72,18 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,57% και τα 72,18 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,42 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (16/5) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,57% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,18 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,64% στα 62,42 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 800 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες τα αποθέματα αμερικανικού αργού είχαν υποχωρήσει κατά σχεδόν 4 εκατ. βαρέλια.
«Ενώ αναμέναμε να υπάρξουν πτώσεις, είδαμε αυξήσεις σχεδόν παντού», σχολίασε ο Tariq Zahir του αμερικανικού fund Tyche Capital Advisors, προσθέτοντας ότι «είχαμε μία απροσδόκητη άνοδο 5,4 εκατ. βαρελιών ενώ αναμέναμε πτώση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια».
«Αυτή η έκπληξη της τάξεως των 6 εκατ. βαρελιών θα πρέπει να θέσει ένα ταβάνι στις τιμές», επεσήμανε ο κ. Zahir, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στο παραπάνω γεγονός έρχεται να προστεθεί και η επί τα χείρω αναθεώρηση του IEA για τη ζήτηση πετρελαίου το τρέχον έτος.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Alfonso Esparza, δήλωσε ότι «οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν κλιμακωθεί, με τις ΗΠΑ να είναι έτοιμες να ασκήσουν πίεση στην Τεχεράνη, εκενώνοντας παράλληλα την πρεσβεία τους στο Ιράκ για λόγους ασφαλείας», γεγονός που αντισταθμίζει την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού και ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης