Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Απομακρύνεται από την ΕΕ η Τουρκία μετά τις εξελίξεις με τις δημοτικές εκλογές

tags :
Merkel: Απομακρύνεται από την ΕΕ η Τουρκία μετά τις εξελίξεις με τις δημοτικές εκλογές
Λόγος ανησυχίας επί της αρχής σχετικά με την πορεία ανάπτυξης της Τουρκίας τόνισε η Merkel
Την θέση ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, όπου θα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη μετά την ήττα του υποψηφίου του προέδρου Erdogan, απομακρύνεται το σενάριο ένταξης της χώρας στην ΕΕ διατύπωσε  η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
«Τα τρέχοντα γεγονότα στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές δεν καθιστούν πιθανότερη την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αποτελούν, αντιθέτως, λόγο ανησυχίας επί της αρχής σχετικά με την πορεία ανάπτυξης της Τουρκίας» είπε μιλώντας στην  Süddeutsche Zeitung η Merkel.
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Ιράν, η Merkel υποστήριξε ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν διαφορετική άποψη από τις ΗΠΑ και ότι σε αυτό το θέμα τα συμφέροντά τους είναι διαφορετικά και πιο κοντά σε αυτά της Ρωσίας και της Κίνας.
«Το γεγονός ότι η Ευρώπη σε αυτό το σημαντικό θέμα δεν είναι πλέον διχασμένη, όπως κάποτε με τον πόλεμο στο Ιράκ, έχει αξία από μόνο του.
Οι Ευρωπαίοι πρέπει όμως να εκτιμήσουν ρεαλιστικά τις δυνατότητές τους και να τις ενισχύσουν για το μέλλον» υποστήριξε η καγκελάριος, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι υποτιμούν το πόσο επείγον είναι το πρόβλημα του κλίματος και τόνισε ότι το μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον» ορθώς ασκεί πίεση προς τους πολιτικούς, οι οποίοι, εκτίμησε, πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους για το 2030.
Για τις επικείμενες ευρωεκλογές και την κριτική που δέχεται ότι δεν συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, η καγκελάριος τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία αποτελεί ευθύνη του κόμματος, του οποίου η ίδια δεν είναι πλέον επικεφαλής.
«Η απόφαση να παραδώσω την ηγεσία του κόμματος συνδέεται άρρηκτα με την απόφασή μου να μην βρίσκομαι πλέον στην πολιτική μετά το 2021 και, έπειτα από 18 χρόνια εκλογικών αγώνων, αυτό είναι πλέον τομέας της νέας ηγεσίας του CDU» τόνισε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης