Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε υπό το βάρος διεθνών πιέσεων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λύγισε υπό το βάρος διεθνών πιέσεων
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή διακύμανση σήμερα. Στην ανοδική κίνηση ο τζίρος ήταν χαμηλός και αυξήθηκε σημαντικά στην πτωτική κίνηση. Η κίνηση στα διεθνή χρηματιστήρια επηρέασε και τη δική μας αγορά.

Να σημειώσουμε πως τα ευρωπαϊκά ομόλογα έριχναν τις αποδόσεις καθώς οι επενδυτές πήγαιναν σε αυτά για περισσότερη ασφάλεια. Όλα πλην των ελληνικών και των ιταλικών που αύξαναν αποδόσεις και αυτή η κίνηση είχε να κάνει με τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

Βγήκαν και κάποιες φήμες ξανά στην αγορά που συνδέονται με μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν είναι τραπεζικές. Ξεχώρισαν με την πτώση τους Viohalco, Μυτιληναίος ΕΛΠΕ και από τις μικρές η Ιντραλότ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ο γενικός δείκτης είναι και πάλι αντιμέτωπος με τη στήριξη των 722 μονάδων και αν συνεχιστούν οι φόβοι στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω του εμπορικού πολέμου δεν αποκλείεται να τη διασπάσουμε σύντομα.

Τελικά η αγορά έκλεισε με αξιόλογες απώλειες 1,25% και καλό τζίρο 62 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης σταμάτησε στις 722,88 μονάδες με χαμηλό ημέρας στις 721,91 μονάδες.

BLUE CHIPS: Βαριές απώλειες για Ελληνικά Πετρέλαια, Viohalco, Alpha Bank, Fourlis και Μυτιληναίο. Πιέστηκε σημαντικά και ο ΟΠΑΠ στις δημοπρασίες. Διασώθηκε η Eurobank με υψηλό μάλιστα όγκο και η Coca Cola έβαλε τη γνωστή πλάτη.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Η Profile κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις. Ασταμάτητη η μετοχή και προσεγγίζει πλέον τα 3 ευρώ. Αύριο θα έχουμε συγκριτικό στον κλάδο όπου θα φανεί ότι η κίνηση δικαιολογείται. Με βάση τα σημερινά δεδομένα που έχουμε. Ξεχώρισε από τις μικρούλες και η Λανακάμ που έκλεισε στο limit up με αγοραστές.

ΕΥΔΑΠ: Με άνοδο 1,04% και κλείσιμο στα 5,82 ευρώ. Ο όγκος στις 43 χιλ. τεμάχια και με πωλητές ξανά. Το θέμα είναι ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει το ΧΑ δεν είναι οι πωλήσεις αυτές υπόλοιπα εκποιήσεων. Έχουν τελειώσει. Επομένως βγαίνουν κομμάτια από αλλού.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Τρίτη μέρα απωλειών και μάλιστα σήμερα ήταν και μεγάλες. Στα 0,3535 ευρώ με απώλειες 8,18% και όγκο 570 χιλ. τεμάχια. Δεν έχει τελειωμό η πτώση…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο όγκος αυξήθηκε σημαντικά στην πτωτική κίνηση της μετοχής. Τόσο που προκάλεσε έντονες ανησυχίες και κάποιες φήμες. Έφτασε από τα 9,34 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας στα 8,8850 ευρώ.

Στα χαμηλά βγήκαν αγοραστές και η μετοχή έκλεισε στα 9,0150 ευρώ με πτώση 3,06% όγκο 261 χιλ. τεμάχια και με τους αγοραστές στο κλείσιμο να ζητάνε 24 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και δεν είχε πακέτα. Στα 1,5060 ευρώ και στο -2,46% με συναλλαγές 517 χιλ. τεμαχίων. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

ΤΙΤΑΝ: Δέκα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η κοινή μετοχή. Στα 16,86 ευρώ τερμάτισε σήμερα και μάλιστα με όγκο 111 χιλ. τεμάχια. Το προνόμιο έκλεισε στα 17,05 ευρώ.

Είναι προφανές πως υπάρχει ανησυχία των επενδυτών για το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης και εστιάζονται κυρίως στον κοινό τίτλο αφού το προνόμιο μάλλον θεωρούν ότι θα το συγκεντρώσει το 90% και δε θα μείνουν υπόλοιπα στο ΧΑ.

ΔΕΗ: Παραμένει κοντά στα χαμηλά της και σήμερα δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο. Έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Με λιγότερα από 2 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 8,10% ενώ ενδοσυνεδριακά έγραφε και μεγαλύτερες απώλειες. Στην τιμή κλεισίματος είχε πωλητές. Αποτίμηση 12,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης