Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street μετά από απογοητευτικά μάκρο - Επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Απώλειες στη Wall Street μετά από απογοητευτικά μάκρο - Επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες
Φόβοι ότι ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία
Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν σήμερα (15/5/2019) οι δείκτες της Wall Street στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και εν μέσω φόβων ότι ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 25.400 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.817 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 7.693 μονάδες.


Ο Dow κατέγραψε χθες την καλύτερή του επίδοση σε διάστημα ενός μήνα, καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να τον χαρακτηρίζει «καυγαδάκι» και να επιμένει πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει.
Οι τρεις δείκτες της Wall δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις από την αρχή της εβδομάδας, με τον Dow και τον S&P 500 να υποχωρούν κατά 1,6% και τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 2,3%.
Πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές ασκούν σήμερα τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.
Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 0,2% τον Απρίλιο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,2%.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο, οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί με έναν εποχικό προσαρμοσμένο ρυθμό 1,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο -ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα.
Νωρίτερα, στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας είχαν δείξει μια μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση για τον Απρίλιο του 2019.
Σε ετήσια βάση, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,4% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Μάιο του 2003.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας σημείωσαν ετήσια άνοδο 7,2% για τον ίδιο μήνα, έναντι +8,7% του Μαρτίου και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση 8,6%.
Τα απογοητευτικά στοιχεία και από τις δύο χώρες ήρθαν την ώρα που έχουν ενταθεί δραματικά οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, μετά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης