Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε χαμηλά σχεδόν 3 ετών η μετοχή της Τιτάν – Η πορεία κοινών και προνομιούχων στο ταμπλό

tags :
Σε χαμηλά σχεδόν 3 ετών η μετοχή της Τιτάν – Η πορεία κοινών και προνομιούχων στο ταμπλό
Η τιμή της κοινής μετοχής στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι χαμηλότερη από την τιμή του προνομιούχου τίτλου
Σκέψεις δημιουργεί η πορεία της μετοχής της Τιτάν στο ελληνικό χρηματιστήριο ένα μήνα σχεδόν μετά τη γνωστοποίηση της νέας πρόθεσης των βασικών μετόχων για μεταφορά των μετοχών στο εξωτερικό.
Η κίνηση δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού η διοίκηση είχε αφήσει να εννοηθεί πως σύντομα θα έκανε νέα προσπάθεια, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών.
Τον τελευταίο μήνα πάντως η μετοχή και συγκεκριμένα ο κοινός τίτλος έχει σημειώσει ραγδαία υποχώρηση με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται σε επίπεδα Ιουλίου 2016 ή σχεδόν σε χαμηλά 3 ετών.
Πριν την ανακοίνωση της νέας δημόσιας προσφοράς, η μετοχή διαπραγματευόταν πάνω από τα 19,20 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 17,20 ευρώ και μάλιστα η πτώση συνοδεύεται από καλό όγκο συναλλαγών.
Ο κοινός τίτλος έχει πτωτικό σερί 9 συνεδριάσεων ή αλλιώς όλο το Μάιο κινείται μόνιμα σε αρνητικό έδαφος.
Η τιμή της κοινής μετοχής στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι χαμηλότερη από τον προνομιούχο τίτλο ο οποίος χθες (15/5) έκλεισε στα 17,55 ευρώ συμπληρώνοντας 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η νέα δημόσια πρόταση είναι διαφορετική από την προηγούμενη και μπορεί αν δεν συγκεντρωθεί το 90% να δούμε να διαπραγματεύονται μετοχές και στην Ελλάδα με τη Μητρική να είναι στο Euronext Παρισίων ή μόνο οι κοινές ή μόνο οι προνομιούχες μετοχές.

Το αντάλλαγμα με βάση την τωρινή τιμή είναι ελκυστικό αφού για την κοινή είναι στα 19,64 ευρώ και για την προνομιούχο 18,98 ευρώ.
Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα 2018 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 53,8 εκατ. ευρώ από 42,6 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 1,4 δισ. ευρώ, η καθαρή θέση στα 1,4 δισ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 171 εκατ. ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης