Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping: Η Κίνα θα «ανοίξει» και άλλο στον κόσμο – Καμία χώρα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της

tags :
Xi Jinping: Η Κίνα θα «ανοίξει» και άλλο στον κόσμο – Καμία χώρα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της
Οι πολιτισμοί θα χάσουν τη ζωτικότητα τους εάν επιστρέψουν στην απομόνωση τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας
Το περαιτέρω άνοιγμα της Κίνας στον κόσμο προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Κίνας – ΗΠΑ για το εμπόριο.
Ύστερα από την ανακοίνωση της επιβολής δασμών 25% σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δις δολαρίων ως αντίμετρα στην επιβολή δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων, κινήσεις που εντείνουν τον «εμπορικό πόλεμο» μεταξύ των δύο κρατών, ο Jinping μιλώντας στο Φόρουμ για τον Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών που γίνεται στο Πεκίνο δεν έκανε καμία αναφορά στην εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ παρουσιάζοντας την Κίνα ως μια χώρα που δεν απειλεί κανέναν και που είναι ανοικτή σε όλους.
«Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένα ανοιχτό σύστημα που διαρκώς είχε ανταλλαγές και έμαθε από άλλους πολιτισμούς, όπως ο Βουδισμός, ο Μαρξισμός και το Ισλάμ.
Σήμερα η Κίνα δεν είναι μόνο η Κίνα της Κίνας .
Είναι η Κίνα της Ασίας και η Κίνα του κόσμου.
Η Κίνα στο μέλλον θα υιοθετήσει μια ακόμα πιο ανοιχτή στάση για να αγκαλιάσει τον κόσμο» υποστήριξε ο Jinping, αναφέροντας πως καμία χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της.
«Οι πολιτισμοί χάνουν τη ζωτικότητα τους εάν οι χώρες επιστρέψουν στην απομόνωση και αποκοπούν από τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι λαοί των ασιατικών κρατών ελπίζουν να κρατήσουν αποστάσεις από την απομόνωση και όλα τα κράτη θα επιμείνουν στην πολιτική του ανοίγματος και στην προώθηση της πολιτικής της επικοινωνίας, της συνδετικότητας και του ομαλού εμπορίου» είπε ο Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης