Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες BofA, JP Morgan, Goldman, Citi, Morgan Stanley, στρέφονται στη ΝΔ…για την επόμενη ημέρα

Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες BofA, JP Morgan, Goldman, Citi, Morgan Stanley, στρέφονται στη ΝΔ…για την επόμενη ημέρα
Η πραγματικότητα είναι ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να στρέφονται στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη ημέρα.
Επαφές με στελέχη, συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν εκπρόσωποι των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, Bank of America Merrill Lynch, J P Morgan, Citigroup, Morgan Stanley και Goldman Sachs καθώς σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα…χτίζοντας σχέσεις με την ΝΔ και την επόμενη κυβερνητική ομάδα της Ελλάδας.
Ήδη με τις εκθέσεις τους που θα δημοσιεύσουν προσεχώς και ειδικά μετά τις ευρωεκλογές θα αναλύουν τις προοπτικές της διακυβέρνησης της ΝΔ και θα εστιάζουν στο που η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί για να βελτιώσει την οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική.
Θα υπάρξουν αρκετές εκθέσεις που θα αναλύουν τις προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης και πως θα πρέπει να κινηθεί εναλλακτικά ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός.

Αν και ο αμερικανικός παράγοντας κρατάει μια αποστασιοποιημένη στάση προς τις πολιτικές εξελίξεις – δεν κρύβουν την θετική τους προδιάθεση για τον Τσίπρα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ – ωστόσο οι αμερικανοί θέλουν και με κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναβαθμίσουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδος.
Πηγές σε διπλωματικούς κύκλους αναφέρουν ότι οι αμερικανοί θέλουν να αναβαθμίσουν Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Σούδα να δημιουργήσουν μια ασπίδα στην ευρύτερη περιοχή κόντρα στην Τουρκία που χαρακτηρίζεται αφιλόξενη στις αμερικανικές επιδιώξεις.
Και ενώ με πολιτικούς όρους οι αμερικανοί θέλουν να ενισχύσουν τον ρόλο της Ελλάδος οπότε θα αναπτύξουν σχέσεις και με τον Μητσοτάκη που προαλείφεται για επόμενος πρωθυπουργός, ανησυχούν όμως για πιθανό θερμό επεισόδιο τον Ιούλιο.
Η ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε στο bankingnews ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο από τους Τούρκους αποτελεί εναλλακτικό σενάριο των αμερικανών για το Καλοκαίρι 2019.
Και ενώ οι αμερικανοί πολιτικοί ποντάρουν στην Ελλάδα, άπαξ και ο Τσίπρας αποδείχθηκε αμερικανόφιλος…στην πορεία….οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να χτίζουν σχέσεις με την ΝΔ την επόμενη κυβέρνηση και με στελέχη της.
Στις επαφές που υπάρχουν και θα ενταθούν προσεχώς, οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες προτείνουν σχέδια για το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη
-Θα βγει στις αγορές ξανά, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα αποδείξει ότι οι ξένοι θεσμικοί έχουν περισσότερες ευκαιρίες με κυβέρνηση ΝΔ.
-Προτείνουν διάφορες εναλλακτικές για το πώς ο Μητσοτάκης θα πείσει τους ευρωπαίους να μειώσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
-Παρουσιάζουν προτάσεις για τις τράπεζες και πως ο κλάδος θα ενεργοποιηθεί ξανά για να ενισχύσει τα σχέδια Μητσοτάκη για επιθετικότερη αύξηση του ΑΕΠ.
-Παρουσιάζουν προτάσεις για την ενέργεια και ειδικά την ΔΕΗ
Οι περισσότεροι ξένοι εισηγούνται πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως υδροηλεκτρικών μονάδων με bonus τις λιγνιτικές μονάδες και δεν διάκεινται θετικά στην διάσπαση της εταιρίας σε good και bad company, σε καλή και κακή εταιρία, ούτε σε παλαιές λύσεις όπως η μικρή ΔΕΗ κ.α.
-Στα ζητήματα χρέους, επαναγορών χρέους, εναλλακτικών εκδόσεων το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες αρχίζουν να στρέφονται στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη ημέρα.
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ μεταξύ άλλων στα ζητήματα χρέους να χρησιμοποιήσει την Lazard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης