Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Cenergy Holdings σκοπεύει στη μείωση του δανεισμού και στην αύξηση του EBITDA για το 2019

Η Cenergy Holdings σκοπεύει στη μείωση του δανεισμού και στην αύξηση του EBITDA για το 2019
Σήμερα η ελληνική εταιρεία βρίσκεται  σε κορυφαίες  θέσεις  της  παγκόσμιας  κατάταξης δίνοντας  λύσεις σε πολλές εταιρείες  σε όλο  τον κόσμο
Η μείωση του δανεισμού είναι βασικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας Cenergy Holdings  για το 2019  όπως και τα επόμενα  χρόνια στέλνοντας παράλληλα μήνυμα  προς  τους επενδυτές  ότι έκλεισε  ο κύκλος των επενδύσεων  καθώς οι παραγωγικές δυνατότητες της Cenergy μπορούν  να καλύψουν τις παγκόσμια ζήτηση σε σωλήνες και σε καλώδια  υψηλής τεχνολογίας.
Να σημειωθεί ότι η Cenergy έχει απορροφήσει  τις εταιρείες  Σωληνουργία  Κορίνθου και τα Ελληνικά Καλώδια.
Ο κ. Αλέξανδρος Μπένος, οικονομικός διευθυντής προερχόμενος  από την Εθνική Τράπεζα  είπε  σε μέλη  της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κατά  την παρουσίαση της Cenergy, ότι σκοπός μας είναι ο περιορισμός του δανεισμού που σήμερα ανέρχεται σε 473 εκατ ευρώ με την προοπτική  να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης, με βασική επιδίωξη να  πέσουν  τα  επιτόκια που μέχρι πρότινος ήταν στο 5% και σήμερα σημειώνεται αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.
Διευκρίνισε ότι η προτεραιότητα του ομίλου δεν είναι  πραγματοποιήσει νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων αλλά η βελτίωση του EBITDA και της κερδοφορίας.
Υποστήριξε ότι η Cenergy Holdings κοιτάει το μέλλον  που διαμορφώνεται  μέχρι το 2050 το οποίο έχει βάση την ενέργεια , τη διανομή  φυσικού αερίου και την κατασκευή  αιολικών  πάρκων.
Σήμερα η ελληνική εταιρεία βρίσκεται  σε κορυφαίες  θέσεις  της  παγκόσμιας  κατάταξης δίνοντας  λύσεις σε πολλές εταιρείες  σε όλο  τον κόσμο.
Τα ελληνικά  καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής ποιότητας έχουν παρουσία σε 50 χώρες  και τα προϊόντα της  πρώην  Σωληνουργίας  Κορίνθου πωλούνται σε 45 χώρες.  
Ο Απόστολος Παπαβασιλείου γενικός διευθυντής Cenergy Holdings που παρακολουθεί   τον πυλώνα των σωλήνων λέει  ότι το ενδιαφέρον τους στρέφεται στην υλοποίηση του έργου  μεταφοράς φυσικού αερίου  από την Κύπρο και το Ισραήλ με αγωγό που θα φθάνει στη Βόρεια Ιταλία.
Επίσης ενδιαφέρον  έχει η περιοχή της Αμερικής η οποία  έχει  προχωρήσει  στη διαδικασία εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού  αερίου , επισημαίνοντας  ότι το κόστος εξόρυξης ανέρχεται στα 2  δολάρια  και πωλείται  4 και   5 φορές  υψηλότερα  με αποτέλεσμα  να συμβάλει αποφασιστικά στην αναθέρμανση  της  αμερικανικής  οικονομίας.
Η μεταφορά  του  όπως απαιτεί  αγωγούς  υψηλής  ποιότητας  και είναι σε θέση να προσφέρει η  Cenergy Holdings.
Από την πλευρά του ο κ. Αλέξιος  Αλεξίου  υπεύθυνος τόνισε ότι ο όμιλος  και στον τομέα  των καλωδίων είναι στην πρώτη εθνική δίνοντας στις διεθνείς αγορές προϊόντα  υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Σημαντικά έργα αξίας  πολλών  εκατομμυρίων ευρώ  αναμένονται στην Ταιβάν  η οποία να σημειωθεί έχει  αποκλείσει  τη συμμετοχή εταιρειών από την Κίνα και προχωρά  στην κατασκευή  Αιολικών πάρκων.  
Οι δύο γενικοί διευθυντές εισήλθαν και στην επικαιρότητα  μετά από σχετική ερώτηση λέγοντας  ότι τα εργοστάσια παραγωγής  δουλεύουν  και δούλευαν  για δεκαετίες  επτά  ημέρες την εβδομάδα.
Για την κάλυψη  των αναγκών  της παραγωγής  έγιναν  προσλήψεις  προσωπικού  περίπου 1000  ατόμων απολαμβάνοντας  τα νόμιμα δικαιώματα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία.
Σύμφωνα  με τα στελέχη ο όμιλος Viohalco συμβάλει αποφασιστικά στην επιστροφή  νέων  επιστημόνων  στην πατρίδα τους καθώς τους προσφέρεται  εργασία  με καλές αποδοχές  και στο αντικείμενο  των σπουδών τους.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης