Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθεια ανάκαμψης από το sell-off στη Wall Street - Παραμένουν οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Προσπάθεια ανάκαμψης από το sell-off στη Wall Street - Παραμένουν οι εμπορικές ανησυχίες
Προσπάθεια ανάκαμψης από το χθεσινό sell-off καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street
Με μικρή άνοδο άνοιξαν σήμερα (14/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από το χθεσινό sell-off, που πυροδότησε η νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 25.442 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.828 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα, στις 7.701 μονάδες.


Οι αμερικανικοί δείκτες υπέστησαν χθες ένα εκτεταμένο sell-off, με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν με απώλειες 2,4% -η χειρότερή τους επίδοση από τις αρχές Ιανουαρίου- και τον Nasdaq να «βυθίζεται» κατά 3,4% -η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2019.
Οι μετοχές των εταιρειών με μεγάλη έκθεση στην Κίνα έχουν δεχτεί τις ισχυρότερες πιέσεις.
Οι μετοχές των Apple, Intel και Caterpillar έχουν όλες σημειώσει «βουτιά» άνω του 10% στις έξι ημέρες συναλλαγών που ακολούθησαν την αιφνιδιαστική προειδοποίηση του Trump για αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.


Ύστερα από τη ραγδαία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τα τελευταία 24ωρα, με την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο 25% σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων, και την απάντηση του Πεκίνου με δασμούς 25% σε εισαγόμενα αμερικάνικα προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ., διαφαίνεται μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι τελικά οι δύο πλευρές δεν θα τραβήξουν άλλο το σκοινί.
Κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας διατύπωσε τη θέση ότι Κίνα και ΗΠΑ έχουν την «ικανότητα και τη σοφία» να φτάσουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα είναι θετική και για τις δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο Trump εμμένει στη σκληρή γλώσσα και αναφέρει μέσω Twitter ότι η συμφωνία θα έρθει στον σωστό χρόνο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε σήμερα τον εμπορικό του πόλεμο με την Κίνα, υποσχόμενος μια συμφωνία σύντομα με τον Κινέζο πρόεδρο, παρόλο που ενισχύονται οι φόβοι για μια παρατεταμένη μάχη.
Ο Trump υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση έναντι της Κίνας, με τα αμερικανικά ταμεία να γεμίζουν λόγω της αύξησης στους δασμούς.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Coca-Cola σημειώνει άνοδο σχεδόν 2%, καθώς η Morgan Stanley την αναβάθμισε σε «overweight» από «equal weight».
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ κατέγραψαν οριακή αύξηση 0,2% τον Απρίλιο 2019, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υποτονικός για ένα διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης