Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες με τρένο – Στις 20/5 ξεκινούν τα δρομολόγια

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες με τρένο – Στις 20/5 ξεκινούν τα δρομολόγια
Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες, σε μία εβδομάδα το πρώτο τρένο ΕΧPRESS
Το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και 55 λεπτά δρομολογείται την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά, από 5 ώρες που είναι σήμερα.
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi.
Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το «Ασημένιο βέλος», που είχε έρθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.
Την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης