Τελευταία Νέα
Πολιτική

Times: Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Ελλάδα λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα

Times: Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Ελλάδα λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα
Για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων λόγω των παροχών του Αλέξη Τσίπρα και τα σχέδια για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος προειδοποιούν οι Times
«Οι ελληνικές φοροελαφρύνσεις επιφέρουν την απειλή των κυρώσεων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας The Times με αφορμή τις παροχές που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κυρώσεις από τους πιστωτές της ευρωζώνης για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας και την παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος, καθώς η πολιορκούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κάνει κινήσεις για να αυξήσει τη στήριξη του λαού πριν τις κρίσιμες εκλογές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τους Times, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ενίσχυσαν τους φόβους εντός της ΕΕ ότι η Ελλάδα απομακρύνεται από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που τις επέτρεψαν την έξοδο από το τρίτο και τελευταίο μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο.
Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το σχέδιο για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% «παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πλεόνασμα 3,5% έως το 2022».
Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών έμειναν έκπληκτοι από τις ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με αναφορές ενός εκ των συμμετεχόντων στο κλιμάκιο που βρισκόταν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες, ενδεχόμενες κυρώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παρακράτηση του μεριδίου της Ελλάδας από τα κέρδη των ομολόγων της ΕΚΤ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης