Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παπαστράτος: Με τη συγκατάθεση των εργαζομένων η 7ήμερη λειτουργία του εργοστασίου

Παπαστράτος: Με τη συγκατάθεση των εργαζομένων η 7ήμερη λειτουργία του εργοστασίου
Ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την 7ήμερη λειτουργία του εργοστασίου
Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της παρέχει η διοίκηση της Παπαστράτος μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος, δήλωσε ότι η 7ήμερη λειτουργία του εργοστασίου εφαρμόζεται με τη συγκατάθεση των εργαζομένων.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται τέσσερις μέρες και ακολουθούν δύο ρεπό, συνολικά 37,4 ώρες την εβδομάδα χωρίς να χάνουν κανένα εργασιακό ή μισθολογικό τους δικαίωμα, ενώ εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.
Ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος υπενθύμισε ότι η επταήμερη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ήταν μέρος της συζήτησης και της πραγματικότητας στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την μεταπολεμική Ελλάδα ακόμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950.
Σημείωσε δε ότι η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα διέπεται από ένα αναχρονιστικό βασιλικό διάταγμα από την δεκαετία του 1950, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και κλάδοι της εποχής οι οποίοι δεν υφίστανται καν στην ελληνική αγορά και κάλεσε για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι.
Ωστόσο, τόνισε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, κάτι το οποία έγινε σχεδόν ομόφωνα στην περίπτωση της «Παπαστράτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης