Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κρίση «γέννησε» πολιτικούς σωτήρες

tags :
Η κρίση «γέννησε» πολιτικούς σωτήρες
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι φέτος στον Άρειο Πάγο κατατέθηκαν… 49 υποψήφιοι συνδυασμοί για τις επερχόμενες ευρωεκλογές
Μόλις 14 ημέρες από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και με την προεκλογική αντιπαράθεση να «χτυπάει» κόκκινο, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και η κατάθεση των υποψήφιων συνδυασμών.
Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν το σύνολο των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών τη μεθεπόμενη Κυριακή για τη χώρα μας.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι φέτος στον Άρειο Πάγο κατατέθηκαν… 49 υποψήφιοι συνδυασμοί για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, την στιγμή που προ πενταετίας, το 2014, οι συνδυασμοί που είχαν κατέλθει ήταν 43 και το 2009… 27! Μπορεί, όμως, να κατατέθηκαν 49 συνδυασμοί, αλλά ο Άρειος Πάγος χθες το βράδυ απέρριψε τους 9, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να έχει πληρωθεί το σχετικό παράβολο των 3.000 ευρώ αλλά και να έχει κατατεθεί από τους ιθύνοντες ο πλήρης συνδυασμός.. Κατά συνέπεια στην τελική ευθεία πηγαίνουν 40 συνδυασμοί..
Φαίνεται πως η κρίση εξακολουθεί να «γεννάει» σωτήρες στην πολιτική, ακόμη και αν πρόκειται για την Ευρωβουλή. Οι 27 συνδυασμοί που διεκδίκησαν την είσοδό τους στο ευρωκοινοβούλιο το 2009 μάλλον δεν ικανοποίησαν κάποιους, και το 2014 έσπευσαν να δημιουργήσουν το δικό τους συνδυασμό με αποτέλεσμα τότε να καταγραφεί μία αύξηση, με επιπλέον 16 συνδυασμούς, και να φθάνουν τους 43. Αλλά και πάλι φάνηκε ότι υπήρχε περιθώριο και χώρος και για άλλους 6, αν και τελικά από το σύνολο των 49 για τις φετινές εκλογές, θα δοκιμαστούν οι 40.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι θέσεις ευρωβουλευτών που αναλογούν στην χώρα μας, όσοι συνδυασμοί και αν κατέβαιναν στις εκλογές για την Ευρώπη, δεν ξεπερνούν τις 21. Εν προκειμένω η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των 40, εν τέλει, κομμάτων ή συνδυασμών, όπως και αν θέλουν να λέγονται, όσο κι αν διακαώς επιθυμούν να είναι οι σωτήρες της Ελλάδας ή και της Ευρώπης, δεν θα καταφέρουν να κατακτήσουν έστω και μία από αυτές τις θέσεις γιατί ο δικομματισμός καλά κρατεί και φέτος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης