Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ θα πετύχει ευρεία νίκη στις περιφερειακές εκλογές… και νίκη στις ευρωεκλογές με 31% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ και 8,5% η Χρυσή Αυγή

Η ΝΔ θα πετύχει ευρεία νίκη στις περιφερειακές εκλογές… και νίκη στις ευρωεκλογές με 31% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ και 8,5% η Χρυσή Αυγή
Να σημειωθεί ότι αθροιζόμενες οι ψήφους της κεντροδεξιάς και των ακροδεξιών ή δεξιών κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής….ο χώρος της Δεξιάς φθάνει στο 46%.
Η ΝΔ θα πετύχει ευρεία νίκη στις περιφερειακές εκλογές και δημοτικές εκλογές και νίκη με 5-7 μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές.
Αυτό φαίνεται ότι είναι το βασικό σενάριο για τις επικείμενες εκλογές στις 26 Μαΐου 2019.
Με βάση πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εξάγονται τα εξής συμπεράσματα.

Ευρωεκλογές: Νίκη ΝΔ έως 7 μονάδες και ποσοστό 31% έναν τι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

Στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου η ΝΔ θα πετύχει νίκη με 7 μονάδες διαφορά με ποσοστά που θα κινηθούν πέριξ του 31% με 31,5%.
Η νίκη της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη, όμως ξεκάθαρα δεν υπάρχουν διαφορές 14 μονάδων που έχουν αναφέρει ορισμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων και επίσης δεν υπάρχουν και διαφορές 3 μονάδων.
Η νίκη της ΝΔ με 7 μονάδες θα αποτελέσει επιβεβαίωση της στρατηγικής Μητσοτάκη αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί σαρωτική νίκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί πέριξ του 24% διαμορφώνοντας διαφορά έναντι της ΝΔ περίπου 7 μονάδων.
Με αυτές τις διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται ξεκάθαρα αλλά δεν συνθλίβεται πολιτικά.
Να σημειωθεί ότι εάν συγκριθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλεια 11 μονάδων ή περίπου 680.000 ψήφων.
Με όρους συγκρισιμότητας ευρωεκλογών μεταξύ Μαΐου 2014 και Μαΐου 2019 η ΝΔ κερδίζει πάνω από 9 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σχεδόν 3 μονάδες.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι 3ο κόμμα με ποσοστά 8,5% με 9% σε γενικές γραμμές διατηρεί τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2014 αλλά αυξάνει έναντι των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 που είχε επιτύχει 6,99%.
Στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019 στην 4η θέση θα βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά πέριξ του 7%, το ΚΚΕ με 6,5%.
Οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός βουλής με ποσοστά που θα κινηθούν κοντά στο 1,5%.
Η Ελληνική λύση του Βελόπουλου φαίνεται ότι κινείται πέριξ του 2,2% με 2,5%.
Να σημειωθεί ότι αθροιζόμενες οι ψήφους της κεντροδεξιάς και των ακροδεξιών ή δεξιών κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής….ο χώρος της Δεξιάς φθάνει στο 46%.

Περιφερειακές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει….και τις 13 εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδος

Στις περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνθλιβεί καθώς θα χάσει στον πρώτο και δεύτερο γύρο όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Στην Περιφέρεια Αττικής θα εκλεγεί ο Πατούλης της ΝΔ με την Δούρου μάλλον δεύτερη και τον Σγουρό τρίτο.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην περιφέρεια Κρήτης θα εκλεγεί ο Αρναουτάκης ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Μόνο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνει μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το βασικό σενάριο θέλει στον δεύτερο γύρο να κερδίζει η Ρόδη Κράτσα από την ΝΔ.

Δημοτικές εκλογές: Δήμος Αθηναίων Μπακογιάννης, Θεσσαλονίκη Ταχιάος ή Ορφανός, Πειραιά Μώραλης

Ο δήμος με την μεγαλύτερη συμβολικότατα είναι προφανώς ο Δήμος Αθηναίων όπου ο Μπακογιάννης θα εκλεγεί δήμαρχος.
Όπως έχει τονιστεί η νίκη Μπακογιάννη είναι δεδομένη το ζητούμενο είναι ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο από τους υπόλοιπους υποψηφίους.
Ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής και ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δίνουν μάχη ενώ ο Γερουλάνος παρά τις δημοσκοπήσεις δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο, θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.
Η μάχη για την δεύτερη θέση θα δοθεί μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Θεσσαλονίκη η μάχη θα δοθεί μεταξύ Ταχιάου και Ορφανού και στον Πειραιά θα περάσουν στον δεύτερο γύρο Μώραλης και Βλαχάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης