Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρεται από τις εκλογές για την Κωνσταντινούπολη ο υποψήφιος του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Αποσύρεται από τις εκλογές για την  Κωνσταντινούπολη ο υποψήφιος του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή έκρινε την Δευτέρα (6/5) ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου στις 23 Ιουνίου
Ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται, μια εξέλιξη που πιθανόν να ευνοήσει τον Ekrem Imamoglu, ο οποίος είναι ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου.
«Από σήμερα δεν είμαι πλέον υποψήφιος για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης με το DSP (το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς)"» έγραψε στο Twitter ο Muammer Aydin.
Η νίκη του Imamoglu σηματοδότησε την πρώτη φορά μέσα σε 25 χρόνια που το κόμμα του προέδρου Erdogan ή τα παλαιότερα από αυτό ισλαμιστικά κόμματα δεν κερδίζουν τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.
Ο  Imamoglu του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανακηρύχθηκε δήμαρχος τον περασμένο μήνα επικρατώντας επί του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, του Binali Yildirim έπειτα από εβδομάδες έντονης διαμάχης σχετικά με το αποτέλεσμα και από την διεξαγωγή μερικής επανακαταμέτρησης των ψήφων.
Στη συνέχεια ο Erdogan και το κόμμα του κήρυξαν άκυρες τις εκλογές μιλώντας για εκλογικές παρατυπίες.
Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή έκρινε την Δευτέρα (6/5) ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου στις 23 Ιουνίου.
Ο Aydin. ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, συγκέντρωσε περισσότερες από 30.000 ψήφους όταν διεξήχθησαν οι εκλογές στις 31 Μαρτίου.
Δεν είναι σαφές αν οι ψηφοφόροι του DSP θα στηρίξουν τον Imamoglu στις νέες εκλογές τον Ιούνιο αλλά και τα δύο κόμματα έχουν κοσμική εκλογική βάση.
Ωστόσο, πολλά μικρά κόμματα έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα τον στηρίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απόφαση για ακύρωση των εκλογών.
Το DSP ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβάσει αντικαταστάτη υποψήφιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με το δίκτυο NTV.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης