Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη βοήθεια του αμερικανικού πενταγώνου ζήτησε ο Guaido για την «εξεύρεση λύσης» στη Βενεζουέλα

Τη βοήθεια του αμερικανικού πενταγώνου ζήτησε ο Guaido για την «εξεύρεση λύσης» στη Βενεζουέλα
Ο Guaido δήλωσε ότι «πιθανότατα» θα αποδεχτεί στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ εάν το πρότειναν οι ίδιες»
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας Juan Guaido έκανε γνωστό το Σάββατο (11/5) ότι ζήτησε από τον απεσταλμένο του στις ΗΠΑ να συναντηθεί με αξιωματούχους του Πενταγώνου, προκειμένου να «συνεργαστούν» για την ανεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση της χώρας της Νότιας Αμερικής.
Ο Guaido, ηγέτης της Εθνοσυνέλευσης που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, πρόσθεσε ότι έχει λάβει από την Κίνα μήνυμα ότι η χώρα θα συμμετάσχει σε διπλωματική προσπάθεια μεταξύ των ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών, γνωστή ως Διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Βενεζουέλα, προκειμένου να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της κρίσης, αναφέρει το Reuters.
Η προσπάθεια του Guaido να ανατρέψει τον Maduro ώστε να μπορέσει να πάρει την εξουσία και να προκηρύξει νέες εκλογές έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από μια απόπειρα στρατιωτικής εξέγερσης στις 30 Απριλίου.
Ο Guaido δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα ότι «πιθανότατα» θα αποδεχτεί στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ εάν το πρότειναν οι ίδιες».
«Έχουμε δώσει οδηγίες στο πρεσβευτή Carlos Vecchio να συναντηθεί αμέσως με τη Νότια Διοίκηση στις ΗΠΑ» τόνισε ο Guaido σε συγκέντρωση οπαδώ του στο Καράκας.
«Είπαμε από την αρχή ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας για την άσκηση πίεσης», σημείωσε.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» για να ανατρέψουν τον Maduro, ο οποίος αποκαλεί τον Guaido «μαριονέτα των ΗΠΑ» που επιδιώκει πραξικόπημα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης