Πολιτική

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο ΒΝ: Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο ΒΝ: Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
Στις Ευρωεκλογές  του Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα στον κ. Α.Τσίπρα : ότι ήρθε  η ώρα της πολιτικής αλλαγής.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με συνέντευξη της στο bankingnews δηλώνει ότι δίνει ακόμη μια σκληρή πολιτική μάχη κατά του λαϊκισμού μέσα από την κάλπη των Ευρωεκλογών με στόχο να υπερασπισθεί την Ελλάδα και τους Έλληνες από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Θεωρεί ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν τη ζωή όλων μας. Η κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποστηρίζει  ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που έφερε η εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις Ευρωεκλογές  του Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα στον κ. Α.Τσίπρα : ότι ήρθε  η ώρα της πολιτικής αλλαγής.
Η υποψηφία της  Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι  φωτογραφίες του  πρωθυπουργού από τη θαλαμηγό και οι δωρεάν χλιδάτες διακοπές κατέστρεψαν το προφίλ του λαϊκού ηγέτη  

Ακολουθεί η συνέντευξη της κας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο.   

Μετά από την πορεία σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο και σ’ αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, γιατί αποφασίζετε να είστε υποψήφια ευρωβουλευτής;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στη ζωή μου έχω μάθει να μη φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες.
Δύσκολες αλλά αποφασιστικές. Και οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικές τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για της Ελλάδας.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή όλων μας. Είχα την τιμή να είμαι Βουλευτής Ιωαννίνων και Β’ Αθηνών στα χρόνια των μνημονίων.
Ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο.
Νέο, αλλά όχι άγνωστο για μένα, καθώς για χρόνια εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.
Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού.
Δυνατές φωνές που δεν θα διστάσουν και θα αγωνιστούν για τα εθνικά μας θέματα. Φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Εγώ λοιπόν μπαίνω στην μάχη των Ευρωεκλογών για αυτούς τους λόγους.
Για να είμαι μια καθαρή φωνή που θα εκφράζεται Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

Τι, κατά την άποψή σας, ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου; Ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ελλάδα ασφαλή και δυνατή μέσα στην Ευρώπη.
Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Το ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού.
Η ατζέντα είναι κοινή, όπως και οι αποφάσεις.
Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, περνάει μέσα από την Ευρώπη.
Οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της, ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, περνούν επίσης μέσα από την Ευρώπη.
Το ίδιο και τα θέματα οικονομίας και ασφάλειας.
Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όμως, επιλέγοντας μια ισχυρή ΝΔ στέλνουμε και ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα στον κ. Τσίπρα: ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής.
Λέμε «ως εδώ»! με το  ψέμα, τους φόρους και τις Εθνικές ήττες.
Ήρθε η ώρα η χώρα να αποκτήσει μια υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες.
 

Τι θα λέγατε για να πείσετε τους Έλληνες πολίτες να πάνε να ψηφίσουν όλοι στις Ευρωεκλογές;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στις επικείμενες ευρωεκλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες.
Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα η χώρα πρέπει να ξεφύγει από τα βράχια που την έριξαν τα ψέματα και ο λαϊκισμός, να αλλάξει ρότα προς την ανάπτυξη, με τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, με ορίζοντα να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει.
Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά, τελευταία στην κατάταξη, με διαφορά μια ψήφο.
Ποτέ δεν ξέχασα, όμως, ότι όλη η μετέπειτα διαδρομή μου ως βουλευτής, είχε ως αφετηρία, αυτή τη μια ψήφο.
Αυτή η μια ψήφος, που υπήρξε για εμένα καθοριστική, μου εμπέδωσε την αξία της κάθε ψήφου, αλλά και ότι όταν εκλέγεσαι η ψήφος σου εκφράζει αυτούς που εκπροσωπείς.
Η ευθύνη αυτή είναι η έκφραση της δημοκρατίας στην πράξη. Μία ψήφος καθόρισε την πολιτική μου διαδρομή. Η δική σας ψήφος μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Πώς σχολιάζετε το πακέτο των παροχών και των φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ο κ. Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή.
Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, σύρεται μέσα στην απόγνωσή του να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία.
Είναι προσβλητικό για τους πολίτες, εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ στους πιο φτωχούς συνταξιούχους και που έχει αφήσει 200.000 συνταξιούχους να περιμένουν μάταια την έκδοση της σύνταξης τους, να υπόσχεται μισή 13η σύνταξη την ίδια ώρα που κόβει την 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.
Εμείς εξυπακούεται, ότι θα στηρίξουμε οποιοδήποτε μέτρο αντιγράφει τις δικές μας δεσμεύσεις και έρχεται να απαλύνει τις συνέπειες που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική του κ. Τσίπρα εδώ και 4 χρόνια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε να κοροϊδεύει τόσο προκλητικά τους πολίτες.

Ποιο είναι το σχόλιό σας σχετικά με τις μυστικές διακοπές του Πρωθυπουργού σε θαλαμηγό επιχειρηματία;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ο κ. Τσίπρας κρύβεται, διότι προφανώς αντιλαμβάνεται, ότι κάνοντας δωρεάν χλιδάτες διακοπές σε μια θαλαμηγό που του παραχωρεί ένας επιχειρηματίας καταστρέφει το προφίλ του λαϊκού ηγέτη που παριστάνει και ακυρώνει τους ισχυρισμούς του, ότι πολεμά τις ελίτ και τάσσεται με τους πολλούς.
Η λέξη «υποκρισία» έχει χάσει κάθε νόημα με τον κ. Τσίπρα.
Ο κυνισμός και η αλαζονεία του τον έχουν κάνει να μην συναισθάνεται καν αυτό που ένιωθε ο κάθε πολίτης τις τραγικές εκείνες ημέρες.

Ποιο είναι το όραμά σας για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας στους κόλπους της;

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:Τα επόμενα χρόνια, ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις, σε μια Ευρώπη που αλλάζει και ταυτόχρονα απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.
Η χώρα μας ήταν η πρώτη η οποία βίωσε τις αρνητικές συνέπειες του λαϊκισμού στην εξουσία. Βγαίνουμε όμως από αυτή την κρίση πιο ώριμοι, πιο ισχυροί και πιο βέβαιοι στην προσπάθεια μας να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον.
Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα αγωνιστώ για το πέρασμα της χώρας μας στη νέα Ψηφιακή Εποχή.
Για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ενωμένη Ευρώπη.

  Σύντομο Βιογραφικό:   

Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης